Cezar Ivanescu a fost inmormantat, marti, cu onoruri militare, in cimitirul Eternitatea din Iasi, la funeraliile scriitorului asistand aproape 150 de persoane, in ciuda ploii abundente, transmite corespondentul NewsIn.

Sicriul poetului a fost invelit in drapelul Romaniei si a fost purtat de o garda militara, iar fanfara Armatei a intonat marsuri funebre. Cezar Ivanescu a fost inmormantat in acest mod deoarece in anul 2000 a fost decorat, de catre presedintele tarii, cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de comandor.

La inmormantare au fost prezenti numerosi oameni de cultura din Iasi, scriitori si poeti, cat si reprezentanti ai autoritatilor locale, in frunte cu primarul Gheorghe Nichita. Anterior, trupul neinsufletit al lui Cezar Ivanescu a fost depus la Casa de Cultura a Municipiului Iasi, unde o serie de rude, prieteni sau simplii ieseni i-au adus un ultim omagiu.

Poetul Cezar Ivanescu s-a nascut la Barlad, in anul 1941 si a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi. Din anul 2000, a fost director al Editurii Junimea din Iasi. Poetul a incetat din viata joi, la spitalul Floreasca din Capitala, in urma unui stop cardio-respirator.

Cezar Ivanescu a fost inmormantat in apropierea Aleeii Scriitorilor din Cimitirul Eternitatea, unde a fost inmormantat, recent, si pictorul Sabin Balasa. Costurile pentru funeraliile scriitorului au fost suportate integral de municipalitatea ieseana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.