Dezvaluirile din articolul "Terorism biologic, sub paravanul unei firme girate de ecologisti", aparut in editia de ieri a ziarului Adevarul, nu au ramas fara reactii. Investigatia realizata de Adevarul a prezentat modul in care Sterifant Est SRL (o companie apropiata fostului ministru al mediului Petru Lificiu) punea in pericol grav sanatatea publica prin modul neglijent in care transporta si depozita deseuri medicale infectate cu HIV, TBC sau alti bacili si virusuri periculosi.

In urma articolului din Adeva­rul, cazul a intrat in atentia Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. In acelasi timp, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie analizeaza o sesizare a lui Pavel Negrea, fost angajat al firmei Sterifant Est SRL, depusa marti la procurori. Negrea, una dintre sursele ziarului Adevarul in derularea investigatiei, a fost amenintat cu racketii de catre unul dintre directorii Sterifant Est SRL.

Acesta a depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In memoriul cu numarul de inregistrare 3790/27.02.2007, Negrea relateaza aspectele infractionale ale activitatii Sterifant Est SRL, firma aflata in cercul de afaceri al fostului ministru al mediului si actual presedinte al Partidului Ecologist Roman, Petru Lificiu. De asemenea, Pavel Negrea le semnaleaza procurorilor faptul ca unul dintre directorii societatii mai sus amintite a declarat in fata angajatilor ca "va organiza o echipa de baieti, pe care ii va plati cu cate 10 milioane de lei, ca sa vina peste Negrea".

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului: "Este foarte, foarte grav!"

Inainte de a primi un punct de vedere oficial de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), directorul de comunicare al acestei institutii ne-a declarat telefonic: "Ceea ce semnalati dvs. este foarte, foarte grav. Dupa ce vom termina verificarile facute in urma investigatiilor dvs., va vom oferi un punct de vedere oficial.