Atentie cui «sheruiti» filme in retea

Politistii si procurorii din intreaga tara folosesc cea mai simpla metoda de prindere a userilor din retelele de cartier care descarca filme, muzica, jocuri sau programe de calculator, fara autorizatie sau licenta pentru drepturile de autor. Este vorba despre "captura de ecran" care consta in fotografierea direct in calculator a monitorului, in timpul descarcarii fisierelor in retea, cu ajutorul programelor oDC sau DC++, prin "file-sharing".
Metoda, folosita de politisti sub acoperire, este si un mijloc de proba in instanta greu de combatut si a fost utilizata, in premiera, de procurorii din Iasi.

Politistii si procurorii din intreaga tara folosesc cea mai simpla metoda de prindere a userilor din retelele de cartier care descarca filme, muzica, jocuri sau programe de calculator fara autorizatie sau licenta pentru drepturile de autor. Metoda este si un mijloc de proba in instanta greu de combatut si a fost folosita in premiera de procurorii din Iasi. Si asta in ciuda faptului ca multi internauti au spus ca nu pot fi prinsi, gasind si propunand fel de fel de solutii salvatoare.

Surse judiciare ne-au declarat ca cea mai simpla metoda de prindere a userilor de internet care folosesc sistemul "filesharing" este "captura de ecran" (de monitor) sau "print screen". Initiatii intr-ale informaticii sunt familiarizati cu acest termen si cu acest procedeu. Este vorba despre fotografierea monitorului calculatorului, dar nu cu un aparat foto (desi este posibil si cu acesta, insa calitatea imaginii, in lipsa unui aparat performant, lasa de dorit). Imaginea de pe monitor poate fi captata direct cu ajutorul calculatorului, al unui program din sistemul de operare Windows. Captura de imagine de pe monitorul calculatorului va fi transferata (prin "paste") intr-un program de imagini (de exemplu, Irfan View).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.