Inspectorii de munca din Alba au amendat cu 50 de milioane de lei vechi concernul romano-canadian " Rosia Montana Gold Corporation" (RMGC) pentru un contract de munca ilegal, al carui titular este chiar cel care conduce in prezent societatea. Este vorba de cetateanul canadian Gregory Duras, mandatat de directorul general Alan Hill sa conduca, in lipsa lui, compania.

Concedieri fara acoperire legala

In cadrul controlului realizat de catre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Alba s-a constatat ca Duras nu avea permis de munca legal in Romania! Cetateanul canadian a venit la Rosia Montana in iulie 2005, iar, ulterior, Alan Hill a semnat un act notarial prin care l-a imputernicit pe Duras sa conduca societatea in absenta lui. Potrivit reprezentantilor ITM Alba, Gregory Duras a semnat, in baza acelei procuri, decizii de angajare si de desfacere a contractelor de munca ale personalului, in conditiile in care actul constitutiv al companiei prevede fara echivoc ca astfel de decizii nu pot fi semnate decat de catre presedintele Consiliului de Administratie si de catre directorul executiv.

Proces pe rol

Surse confidentiale ne-au dezvaluit ca toate deciziile care poarta semnatura canadianului au fost parafate fara ca intre Gregory Duras si RMGC sa existe, asadar, un raport legal de munca. Conducerea companiei a contestat amenda la Judecatoria Campeni, insa magistratii au mentinut decizia reprezentantilor Ispectoratului Teritorial de Munca Alba. Procesul continua acum la Tribunalul Alba.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.