Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a scapat de sechestrul pus pe averea sa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Instanta Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti a anuntat, ieri, in sedinta publica, admiterea contestatiei lui Becali la executarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile, instituit de ANAF la mijlocul lunii trecute. Decizia, atacabila cu recurs in termen de 15 zile, este pusa de ANAF pe seama noutatii utilizarii acestui instrument pentru recuperarea datoriilor. Gigi Becali nu a vrut sa afle de decizia magistratilor in birou, asa ca s-a postat, impreuna cu avocatul, de la ora 12.00, in fata Judecatoriei sectorului 3 pentru a auzi cu propriile-i urechi minuta sentintei.

"Ce inseamna hotararea asta? Inseamna ca acest om a incalcat niste principii de drept. Ca a facut niste abuzuri. Daca Alianta asta, Dreptate si Adevar, este chiar asa, atunci, pana maine, la 12.00, Bodu ar trebui sa fie dat afara pentru ca a compromis imaginea unei institutii a statului", a exclamat Becali dupa ce magistratii si-au dat verdictul. Fostul patron al Stelei a mai spus ca nu se va da in laturi sa traga la raspundere statul roman pentru daunele suferite si ca-si va retrage plangerea doar cand va cadea din scaun "dusmanul" declarat de la Fisc.

Pe de alta parte, pozitia ANAF ramane una ferma, comunicand ca "sentinta de azi nu influenteaza in nici un fel determinarea institutiei de recuperare a sumelor datorate bugetului de catre toti contribuabilii carora li se va aplica procedura insolvabilitatii". Punand decizia pe seama surprinderii judecatorilor in fata unicitatii spetei (prin folosirea in premiera a unor prevederi legale), ANAF apreciaza ca s-a creat un precedent periculos care "pune Fiscul in imposibilitatea de a aplica o prevedere legala (...) de a impiedica un contribuabil sa-si instraineze averea pana la valorificarea acesteia pe calea executarii silite".

"Meciul" intre Gigi Becali si ANAF a debutat, la mijlocul lunii octombrie, cand finantatorul Stelei a aflat de la reprezentantii presei ca Sebastian Bodu a semnat decizia de instituire a sechestrului asigurator asupra intregii sale averi. Becali era astfel declarat responsabil in solidar pentru datoriile de peste 11 milioane de dolari ale clubului sportiv la presedintia caruia se afla. Pe 21 octombrie, judecatorul delegat de la Registrul Comertului a anuntat validarea cesiunii actiunilor detinute de Becali la clubul Steaua catre alti actionari ai gruparii sportive, in fapt vechea asociatie care administra clubul.

ANAF va face recurs in termen de 15 zile la decizia instantei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.