Rectorul Universitatii „Al.I. Cuza“ Iasi, prof. dr. Dumitru Oprea, a lansat un proiect care a produs un adevarat cutremur in viata universitara. El a decis sa se renunte la teza de licenta, incepand chiar cu acest an universitar. Ideea s
Rectorul Universitatii „Al.I. Cuza“ Iasi, prof. dr. Dumitru Oprea, a lansat un proiect care a produs un adevarat cutremur in viata universitara. El a decis sa se renunte la teza de licenta, incepand chiar cu acest an universitar. Ideea sa a provocat o reactie de respingere printre profesorii de la facultatile umaniste. Propunerea rectorului a fost inaintata spre dezbatere la facultatile din universitate si o decizie finala se va comunica in aceste zile. „Stiu ca este si un curent contra, dar este si un curent pro. Cei care sunt contra cred ca se va cobori mult calitatea invatamantului superior. Avem de-a face cu o supraaglomerare a profesorilor cu teze de licenta ale viitorilor absolventi, un trafic enorm de lucrari. Cea mai simpla solutie pare a fi eliminarea definitiva a tezei de licenta, mai ales ca in ultima perioada, mai ales ca este si „era Internetului“, au loc fraude la greu, se pot obtine multe teze din realitatea virtuala si este si foarte greu sa stopam aceste fraude.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.