'King Kong>> este campionul incontestabil al tuturor filmelor cu monstri si unul dintre momentele de vårf ale cinematografiei hollywoodiene de inceput. 'King Kong>> poate fi notat, astazi, pe www.gardianul.ro si clasat astfel in topul 50 al ce
'King Kong>> este campionul incontestabil al tuturor filmelor cu monstri si unul dintre momentele de vårf ale cinematografiei hollywoodiene de inceput. 'King Kong>> poate fi notat, astazi, pe www.gardianul.ro si clasat astfel in topul 50 al celor mai bune filme din toate timpurile.

Filmul alb-negru realizat de Merian C. Cooper si Ernest B. Schoedsack in 1933 a ramas unul de marca, iar eroul principal, o gorila gigantica, numita Kong, inspaimanta si astazi privitorii mai tineri. Se pare ca si pe Adolf Hitler l-a impresionat, pentru ca, deseori, apropiati ai acestuia spuneau ca este filmul sau preferat. „King Kong“ a avut premiera pe 2 martie 1933, la New York. De atunci, multe remake-uri au fost facute, cu prea putin farmec, insa cu multe efecte speciale.

Filmul are la baza o poveste adaptata dupa „Frumoasa si bestia“, insa fara happy-end si la o scala de proportii mult mai mare. Povestea reia conflictul dintotdeauna dintre oras si natura. O echipa de exploratori debarca pe Insula Craniului, atrasi fiind de posibilitatea ca o gigantica si preistori ca gorila, temuta si divinizata de bastinasi, ar putea fi adusa la New York si exploatata ca o curiozitate. Ajuns la New York, infricosatorul Kong evadeaza si distruge totul in calea sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.