Inchirierea unui spatiu comercial in centrul Bucurestiului a ajuns un lux pentru aproape toata regiunea centrala si est-europeana. Comerciantii din Bucuresti platesc o chirie anuala de 1.560 euro pentru un metru patrat de spatiu comercial, potrivit
Inchirierea unui spatiu comercial in centrul Bucurestiului a ajuns un lux pentru aproape toata regiunea centrala si est-europeana. Comerciantii din Bucuresti platesc o chirie anuala de 1.560 euro pentru un metru patrat de spatiu comercial, potrivit unui studiu realizat de compania imobiliara CB Richard Ellis (CBRE). Aceasta in timp ce la Budapesta, Cracovia, Varsovia si Belgrad, tariful anual este de 1.200 euro/mp. Mult mai ieftin este sa faci afaceri la Sofia, unde chiria anuala pentru un metru patrat inchiriat este de 900 de euro. Cele mai mici tarife din regiune sunt percepute doar la Bratislava, unde pretul platit pentru inchirierea unui metru patrat de spatiu comercial se ridica la 720 de euro. La polul opus se afla Praga, care depaseste capitala Romaniei in aceasta privinta, cu o chirie anuala de 2.520 euro/mp. Chiar si comparat cu alte capitale europene, dar si din afara spatiului Uniunii Europene, Bucurestiul este tot scump. Spre exemplu, la Bruxelles, metrul patrat se inchiriaza cu 1.500 euro/an, la Helsinki, cu 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.