O locuinta linga celebrul hotel Burj al-Arab poate fi o investitie reusita, mai ales ca pretul este apropiat de cel al unui apartament dintr-un cartier bucurestean. Piata imobiliara din Dubai e inca la inceput, iar preturile locuin


O locuinta linga celebrul hotel Burj al-Arab poate fi o investitie reusita, mai ales ca pretul este apropiat de cel al unui apartament dintr-un cartier bucurestean. Piata imobiliara din Dubai e inca la inceput, iar preturile locuintelor sint deocamdata mici comparativ cu alte state ale lumii. Cererea vine din partea investitorilor straini care au creat un adevarat trend al achizitiilor in zona.

Un apartament de doua camere in complexul rezidential Lake View, situat pe plaja Jumeirah, costa 117.000 de euro. Zona de plaja a Dubaiului a devenit in scurt timp o regiune turistica foarte dezvoltata cu un numar in continua crestere de hoteluri si cu posibilitati variate de practicare a sporturilor nautice. Locuinta are aproximativ 70 mp construiti, iar complexul dispune de facilitati precum magazine, restaurante, paza non-stop, piscina pentru adulti si pentru copii, sauna, acces la Mall of Emirates, Ibn Battuta Mall sau Dubai Marina. De asemenea, complexul se afla la 15 minute de aeroportul din Dubai. O garsoniera in acelasi complex rezidential nou costa 71.000 de euro si are suprafata de 40 mp. Locuintele vor fi livrate in martie 2010.

Un apartament de doua camere situat tot intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale noi aflate in stadiu de proiect, Silicon Oasis, costa 80.000 de euro. Suprafata apartamentului este de aproximativ 50 mp, insa facilitatile din imprejurimi compenseaza lipsa spatiului. In apropiere exista centre comerciale, spitale si scoli.

In zona Dubai Sport City se dezvolta un alt complex rezidential, Bermuda Views. Zona face parte din ambitiosul plan de 5 miliarde de dolari - Dubaiworld. Aici, un apartament de doua camere costa 107.000 de euro, iar cel de trei camere, circa 300.000 de euro. Apartamentele sint de lux, construite si finisate dupa cele mai inalte standarde. Procesul de achizitie e simplu, iar structura de plata in general presupune un depozit initial pentru rezervare. Restul se achita in functie de cerintele impuse de dezvoltator, de obicei in rate egale pe parcursul evolutiei lucrarii.

Avantajele Dubaiului Unul dintre principalele aspecte de luat in considerare este randamentul, adica profitul obtinut in urma investitiei. In Dubai, randamentul de baza de 10% la proprietatile rezidentiale se compara cu 6,5%, nivelul ipotecii locale. In Romania, randamentul este de pilda in jur de 7%. Pe de alta parte, cererea va fi mare pentru ca populatia va creste de la unu la 3 milioane, in timp ce numarul turistilor va ajunge de la 6 la 15 milioane in 2010.

Vezi cum arata un proiect rezidential in Dubai, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.