Proiectul de „internationalizare” a Aeroportului Iasi este in impas. Desi a primit titlul de „aeroport national” inca din vremea in care ministrul transporturilor era actualul presedinte Traian Basescu, Aeroportul Iasi nu se
Proiectul de „internationalizare” a Aeroportului Iasi este in impas. Desi a primit titlul de „aeroport national” inca din vremea in care ministrul transporturilor era actualul presedinte Traian Basescu, Aeroportul Iasi nu se ridica la acest standard. Este nevoie de extinderea pistei pentru ca avioanele de mare capacitate sa poata ateriza si decola aici. Abia acum, autoritatile „au aflat” ca in calea extinderii pistei se afla 600 mp de teren care apartin Serviciului Roman de Informatii (SRI). Daca SRI ar elibera zona de 600 de metri patrati, ar putea fi extinsa o pista elastica de 3.000 de metri, pista care ar permite un trafic mult mai “european”. Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Iasi a negociat cu SRI eliberarea amplasamentului, insa institutia mentionata a cerut 2.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.