Ministerul Educatiei a premiat elevii care au cistigat concursurile internationale anul acesta. Astfel, 77 de olimpici romani medaliati cu aur, argint si bronz sau cu mentiuni la matematica, biologie, filosofie, chimie, fizica, informatica, astronomi
Ministerul Educatiei a premiat elevii care au cistigat concursurile internationale anul acesta. Astfel, 77 de olimpici romani medaliati cu aur, argint si bronz sau cu mentiuni la matematica, biologie, filosofie, chimie, fizica, informatica, astronomie, limba latina si limba romana au primit mii de lei pentru munca depusa. Cuantumurile pentru premiantii la olimpiadele internationale sint de 9.750 de lei, pentru premiul special, pentru punctaj maxim si medalie de aur, 7.550 de lei, pentru premiul I sau medalie de aur, 6.400 de lei, pentru premiul II sau medalie de argint, 4.600 de lei, pentru premiul III sau medalie de bronz, si 3.150 de lei, pentru mentiune sau diplome echivalente. Au fost premiati si elevii de la competitiile regionale, cum a fost, de exemplu, Olimpiada Central-Europeana de Informatica, cu 3.450 de lei pentru premiul I, 2.950 de lei pentru premiul II, 2.300 de lei si 2.000 de lei pentru premiul III, respectiv mentiune.

De asemenea, au fost recompensati si cei 93 de profesori care i-au pregatit, precum si cele 49 de scoli din care acestia provin. Pentru profesori s-a acordat un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul dintre elevii lor premiati. Pentru scoala s-a dat un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamint. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educatiei este de aproximativ 1.000.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.