Cei patru vor discuta duminica, de la ora 15.30, la Realitatea TV, despre conditia politicianului de liga I.Crin Antonescu si Emil Boc au fost cindva parteneri
in Alianta Dreptate si Adevar Proaspat cistigator al scrutinului pentru Parlamentul European cu partidul pe care il conduce, democratul Emil Boc e angrenat si in competitia „Zece pentru Romania" care desemneaza cel mai bun politician al anului. Considerat de majoritatea liderilor de opinie, dar si de multi adversari de competitie politica „ventrilocul lui Traian Basescu", Emil Boc a avut in 2007 un an dens si va avea un 2008 cel putin la fel de tensionat precum acesta, in conditiile in care intentia liderului democrat este aceea de a-si duce partidul la Palatul Victoria. „Drumul nostru trebuie sa plece spre Palatul Victoria cu cistigarea tuturor alegerilor care urmeaza", a spus Boc atunci cind a vorbit despre tintele majore ale PD-ului in viitorul imediat si mediu.

Cozmin Gusa este si el in competitia pentru cel mai bun politician. Dupa ce a dominat categoria „Tineri politicieni", presedintele demisionar al PIN (in urma rezultatelor foarte slabe de la scrutinul din 25 noiembrie) este pentru prima data nominalizat printre primii 10 la categoria senioriala a politicienilor. Autointitulat „programat sa scape tara de Traian Basescu", Gusa are mai intii de administrat o avalansa tot mai mare de ironii in legatura cu performantele politice reale pe care le poate bifa.

Crin Antonescu, in cursa pentru cel mai bun parlamentar la „Zece pentru Romania", il va sustine, in studioul Realitatea TV, pe seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu, nominalizat intre primii zece politicieni. Laszlo Borbely, la rindul sau, va veni duminica la „Zece pentru Romania", printre altele, sa explice reteta succesului UDMR la europarlamentare, un succes pe care nu paria multa lume inainte de 25 noiembrie.

Un interviu cu Emil Boc, pe www.cotidianul.ro/select