Investitorii mai pot cumpara actiuni pina vinerea viitoare. Investitorii au subscris, in prima saptamina, 22,7% de actiuni oferite in cadrul Ofertei Publice Initiale a Transgaz Medias, pe transa investitorilor mici fiind cumparate 52,4% din numa
Investitorii mai pot cumpara actiuni pina vinerea viitoare. Investitorii au subscris, in prima saptamina, 22,7% de actiuni oferite in cadrul Ofertei Publice Initiale a Transgaz Medias, pe transa investitorilor mici fiind cumparate 52,4% din numarul total de titluri oferite acestora. Pe transa investitorilor institutionali au fost subscrise 20.183 de actiuni, reprezentind circa 2,8% din titlurile destinate acestui segment, potrivit ordinelor de cumparare inregistrate in sistemul Bursei de Valori Bucuresti. Pentru transa subscrierilor mari au fost alocate 706.430 de actiuni, respectiv 60% din oferta totala. Investitorii mici au subscris circa 247.224 de titluri dintre cele 470.954 oferite. Subscrierile pot fi realizate la sediile companiilor de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment si Intercapital Invest, precum si prin unitatile Raiffeisen Bank, pina vineri, 7 decembrie.

Oferta Transgaz este cea mai mare Oferta Publica Initiala de vinzare de actiuni realizata pina in prezent de o companie romaneasca, iar valoarea sa va depasi 220 de milioane de lei (circa 65 de milioane de euro). Compania nationala de transport al gazelor naturale vinde in cadrul Ofertei Publice Initiale 1,177 milioane de actiuni noi, reprezentind 10% din capitalul social, la un pret pe unitate de 191,92 lei. Compania de stat ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in luna februarie a anului viitor, la categoria I, potrivit directorului general al Raiffeisen Capital&Investment, Dana-Mirela Ionescu. Transgaz a inregistrat in primele noua luni venituri de 717 milioane de lei, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 0,6%, la 171 de milioane de lei. Pentru acest an, Transgaz estimeaza o cifra de afaceri de 1,12 miliarde de lei, in crestere cu 33%, si un profit brut de 244 de milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.