Peste 5.000 de locuri de munca au fost scoase la concurs la bursa destinata absolventilor care a avut loc vineri, in Capitala.

Cele mai multe locuri de munca au fost destinate muncitorilor calificati si cele mai putine licentiatilor. A
Peste 5.000 de locuri de munca au fost scoase la concurs la bursa destinata absolventilor care a avut loc vineri, in Capitala.

Cele mai multe locuri de munca au fost destinate muncitorilor calificati si cele mai putine licentiatilor. Astfel, aproape 2.500 de joburi au fost adresate muncitorilor calificati, 1.400 celor cu studii medii, peste 800 muncitorilor necalificati si aproape 560 celor cu studii superioare.

Cele mai multe posturi pentru cei cu studii superioare sint de economisti si ingineri, dar si de farmacisti, asistenti sociali sau analisti programatori, potrivit MEDIAFAX. In ceea ce priveste persoanele cu studii medii aflate in cautarea unui loc de munca, au fost vacante pozitii precum agenti de paza, casieri, asistenti manageri, agenti comerciali, contabili sau secretare. Muncitorii calificati si necalificati au avut de ales intre operatori, confectioneri industriali, confectioneri articole din textile, brutari sau soferi si respectiv ambalatori, menajere sau maturatori stradali.

Rata somajului in Bucuresti era la 1 septembrie de 2,2% la aproape un milion de salariati, numarul somerilor inregistrati fiind de peste 20.000 de persoane, potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.