CAMPANIE. Zeci de bucuresteni au iesit in strada la Universitate pentru a marca Ziua Mondiala a Contraceptiei. O campanie de educatie contraceptiva si sexuala se desfasoara cu aceasta ocazie, in contextul in care, in Romania, un sfert dintre femei in
CAMPANIE. Zeci de bucuresteni au iesit in strada la Universitate pentru a marca Ziua Mondiala a Contraceptiei. O campanie de educatie contraceptiva si sexuala se desfasoara cu aceasta ocazie, in contextul in care, in Romania, un sfert dintre femei inca folosesc metode contraceptive traditionale.


12:12 - ARESTARE
TIMISOARA. Un roman acuzat de crima in Ungaria, pe numele caruia era emis un mandat de arestare european, a fost prins de politisti.
OTOPENI. Cursa Tarom spre Paris care trebuia sa plece de pe Aeroportul Otopeni a fost amanata, dupa ce avionul a ratat doua incercari de decolare.

12:17 - ABUZ
DEVA. Politistii au retinut un adolescent in varsta de 16 ani, care timp de mai multe luni a terorizat un vecin de bloc, profitand de faptul ca acesta are un handicap sever. Tanarul este acuzat ca si-a batut vecinul si ca i-a furat bani si mai multe bunuri din casa, in valoare de peste 2.000 de lei.
PROCES. Fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, comisarul-sef Alexandru Tanco a actionat in judecata institutia pe care a condus-o, dar si Ministerul Internelor, cerand plata sporului de fidelitate, care nu i-ar fi fost acordat in timpul anului 2005, circa 20% din salariul lunar.


SEMNAL - Donatorii de sange, in scadere
Doar 1,5% dintre romani au donat sange in 2006, inregistrandu-se 15 donari la 1.000 de locuitori. Potrivit Ministerului Sanatatii, anul trecut au fost recoltate 326.153 de unitati de sange total, adica mai putin de jumatate din cantitatea solicitata de unitatile sanitare pe parcursul a 12 luni. Raportat la 2005, in 2006 s-a inregistrat o scadere cu 7,5% a donatorilor. (S.I.)

IASI - Ministrul Educatiei si-a inundat vecinii Vecinii din Iasi ai ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, au fost nevoiti sa cheme un politist si sa sparga usa apartamentului demnitarului, din cauza unei inundatii. Scurgerile par sa fi fost provocate de neglijenta muncitorilor care lucreaza la renovarea locuintei, informeaza Mediafax. "Poate trece motiunea aia (mo­tiunea de cenzura - n.r.), sa-l dea jos de la minister, sa se intoarca la Iasi, sa dau cu ochii de el si sa-l iau la rost", a declarat o vecina.  BISTRITA - Un sfert din farmacii, fara compensate
Un numar de 15 farmacii din judetul Bistrita-Nasaud, din cele 62 care au contract cu Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS), nu mai elibereaza medicamente compensate si gratuite fiindca si-au epuizat fondurile pentru luna in curs. "Din cauza numeroaselor suplimentari pe care le-am facut luna de luna, am ajuns la fundul sacului si la fondul de rezerva", a spus directorul CJAS, Mircea Ratiu.


DELTA DUNARII - Investitii pentru renaturare
Necesarul de investitii pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii va fi de circa 36 de milioane de euro pana in 2013, s-a anuntat in cadrul unei intalniri desfasurate ieri in Bucuresti. Romulus Stiuca, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, a declarat ca peste sase ani 60% dintre cele 80.000 de hectare ale Deltei vor fi renaturate. Finantarea se va face cu bani din bugetul statului, dar si din fonduri europene. (Anca Aldea)


ACTIUNE - Politia Rutiera sta cu ochii pe pietoni
Brigada de Politie Rutiera (BPR) a demarat ieri o actiune pe strazile Capitalei menita sa descurajeze traversarile neregulamentare. "Am stabilit zece puncte unde s-au produs accidente rutiere grave, din cauza traversarilor neregulamentare. In aceste zone se vor afla zece politiste care ii vor sanctiona pe pietonii indisciplinati. Oamenii legii vor distribui pliante celor care vor trece prin zona", a declarat Constantin Stroescu, de la BPR. Echipajele se vor afla si astazi pe Bdul Iuliu Maniu, in Drumul Taberei, la Gara de Nord si in zonele centrale ale Capitalei. (L.F.)

TIMISOARA - Incendiu la sediul Romtelecom  Un incendiu de mari proportii a izbucnit ieri, in jurul orei 18:00, la etajul al doilea al sediului Romtelecom din Timisoara. Angajatii care se aflau in cladire au reusit sa iasa nevatamati pe scara exterioara de evacuare. Pompierii au stins dupa apro­ximativ doua ore focul provocat, se pare, de un scurtcircuit  produs de un muncitor care  lucra cu picamerul. Si primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu,  a mers la locul incidentului pentru a evalua situatia. Cateva mii  de abonati au fost afectati  de urmarile incendiului.      ALBA - Demonstratie la inaltime
Salvamontistii din Alba marcheaza Ziua Mondiala a Turismului, sarbatorita astazi, printr-un exercitiu de interventie la inaltime. 15 salvamontisti vor simula salvarea unei persoane aflate la etajul sapte al Hotelului Cetate si vor cobori in rapel cu targa. In program mai sunt cuprinse si traversari pe tiroliana, de pe hotel pana in parcul din fata. Punctul culminant al exercitiului il constituie o demonstratie foarte dificila de recuperare-salvare cu ajutorul unei elicopter adus special de la Brasov pentru aceasta ocazie. (Lucian Dobrater)


RESPINGERE - Mantale nu revine  la sefia prefecturii  Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea fostului prefect al Capitalei, Mioara Mantale, de suspendare a Hotararii de Guvern prin care a fost schimbata din functie. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti poate  fi atacata cu recurs. Mantale a sustinut in fata magistratilor ca inlocuirea din functie i-a adus prejudicii materiale si de ima­gine. Mai mult, potrivit fostului prefect, prin schimbarea sa  s-ar pune in pericol buna  organizare a Euroalegerilor,  din cauza lipsei de experienta a inlocuitorului sau. (M. Pasa Petru)

ACCIDENT - Trafic blocat pe DN 2B
O persoana a murit, iar traficul rutier pe drumul national 2B a fost intrerupt cateva ore, ieri dupa-amiaza, intre localitatile brailene Oprisenesti si Urleasca, in urma unui accident de circulatie. Potrivit primelor cercetari, un autoturism care mergea spre Buzau a intrat pe contrasens si a lovit o autoutilitara. La randul sau, aceasta a fost lovita din spate de alte doua autovehicule care nu pastrau distanta de siguranta.


SPIONAJ SI TRADARE - Benyatov nu a fost citat legal
Consultantul international Vadim Benyatov Don, acuzat de spionaj economic, nu a fost citat legal pentru primul termen de judecata desfasurat ieri la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit avocatilor, acesta informase autoritatile ca vrea sa primeasca documentele legate de proces la domiciliul sau din Londra, dar a fost citat in Romania. Pana la jumatatea lunii decembrie, Benyatov va fi citat in Marea Britanie. Consultantul a plecat din Romania acum o luna, dupa ce instanta suprema i-a ridicat interidictia de a parasi tara. (M. Pasa Petru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.