SIBIU. Cateva zeci de persoane au participat ieri la un mars de protest la adresa autoritatilor centrale si locale, revendicand o centura ocolitoare pentru municipiul Sibiu. Purtand sloganul "Dati Sibiului centura", participantii au marcat astfel un an scurs de la data la care autoritatile au promis ca vor da in folosinta centura ocolitoare a orasului. Potrivit noilor declaratii, aceasta va fi gata abia in anul 2010. Municipiul Sibiu este tranzitat zilnic de peste 70.000 de autovehicule. (Dan Tomozei)


11:06 - INUNDATII
SATU-MARE. Trei tineri au fost surprinsi de politisti in timp ce plasau 80 de bancnote false de cate 100 RON.
VASLUI. Aproape 40 de gospodarii din localitatea Pochidia au fost inundate in urma ploilor torentiale cazute in zona.

11:11 - ACCIDENTE
CLUJ-NAPOCA. Un angajat al unei firmei clujene a  murit dupa ce a cazut in gol de la o inaltime de 6 metri. Barbatul, angajat ca electrician, verifica o lampa montata pe peretele unei hale, moment in care motostivuitorul pe care se afla a fost lovit accidental de o macara.
INCIDENT. Un barbat de 59 de ani a murit in timp ce se afla la volanul masinii sale, in trafic, pe Soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti. Potrivit Politiei Capitalei, decesul a survenit cel mai probabil din cauze medicale. Masina scapata de sub control a tamponat alte patru autoturisme.


INCIDENT - Sucevean fara maini, atacat de jder
Un sucevean a fost atacat si muscat de gat de un jder turbat si din cauza ca are mainile amputate barbatul nu s-a putut apara, ramanand timp de un sfert de ora cu animalul atarnandu-i de gat pana cand, ajutat de sotie, a reusit sa-l omoare pe atacator, transmite Mediafax.  Barbatul fost transportat la Spitalul municipal Falticeni, unde i s-au acordat primele ingrijiri medicale. (Nicu Amuraritei)


CANTACUZINO - Cazul suspect de antrax, infirmat
Institutul Cantacuzino - Centrul National de Referinta pentru Zoonoze - a informat ieri Ministerul Sanatatii Publice despre infirmarea cazului suspect de antrax din localitatea galateana Priponesti. La 8 septembrie, o femeie in varsta de 59 de ani din comuna galateana Priponesti a murit la Spitalul de Urgenta din Galati, la o zi dupa ce fusese internata cu diagnosticul de traumatism toracic, in urma autopsiei stabilindu-se ca o posibila cauza a decesului ar fi putut fi antraxul.


GALATI - Liber la vizite pentru detinuti
Detinutii care executa la penitenciarul Galati pedepse privative de libertate intre 5 si 15 ani si care nu-si puteau vedea rudele decat la vorbitor, dupa paravanele de sticla, si-au putut vedea ieri
familiile. Conducerea Penitenciarului i-a lasat pe detinutii cu pedepse mari sa se intalneasca cu sotiile si copiii care saptamana viitoare vor incepe scoala. Actiunea va dura pana maine. (D. Mihalascu)


TECUCI - Trafic restrictionat pana maine
Restrictia instituita pentru inlaturarea aluviunilor de pe partea carosabila pe raza orasului Tecuci se prelungeste pana maine, la ora 8:00.  Autoritatile galatene interzic, la intrarea in Tecuci, accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care circula pe DN 25, dinspre Galati. Ruta recomandata este: DN 25 Galati - Hanu Conachi, DJ 204 spre Fundeni - Vulturu - Focsani, DN 2(E85) Focsani - Tisita, DN 24 Tisita - Tecuci, dupa care se continua pe DN 24.


IASI - Proiect pilot: cartier pentru nevoiasi
Municipalitatea ieseana intentioneaza sa construiasca un cartier de locuinte ieftine pentru familiile nevoiase, dupa modelul celui din Radauti, transmite Rompres. Viceprimarul Constantin Adascalitei sustine ca pretul pentru o astfel de locuinta variaza intre 10.000 si 15.000 de euro. Suma poate fi achitata in rate, pe o perioada de 20 de ani, afirma viceprimarul. Potrivit acestuia, modelul a fost implementat la Radauti, unde a fost ridicat un astfel de cartier de "Habitat for Humanity".


DE LA OLANDEZI - Ajutor pentru magistratii romani
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a primit ieri vizita delegatiei olandeze condusa de ministrul Afacerilor Europene din Regatul Olandei, Frans Timmermans. Cele doua parti au convenit sa organizeze un seminar in cadrul caruia magistratii olandezi sa le prezinte colegilor romani sistemul EUR-INFRA, sistem care faciliteaza accesul la legislatia comunitara. Sistemul va fi prezentat mai intai in cadrul unui seminar organizat de Ministerul roman de Justitie. (V.F.)


EVENIMENT - Ziua Crucii la Muzeul Taranului
Muzeul Taranului Roman ne invita, in perioada 14-16 septembrie, sa praznuim cu mesteri, iconari, cruceri si artisti. Vizitatorii vor putea admira intre orele 10:00-19:00 maiestria mesterilor in troite si cruci, icoane si izvoade, miniaturi si ingeri tesuti. In Foaierul Horia Bernea va fi deschisa pana in 29 septembrie expozitia "De Ziua Crucii". La 15 septembrie, ora 17:00, Cvartetul Freesound va sustine un concert cu instrumente traditionale.


DAEWOO CRAIOVA - S-a semnat contractul
Contractul pentru privatizarea uzinei Daewoo de la Craiova a fost semnat ieri la Salonul Auto de la Frankfurt. Din partea grupului Ford a semnat John Fleming, presedinte si director executiv al Ford Europa, iar din partea statului roman, premierul Calin Popescu Tariceanu. Alaturi de acestia au mai fost negociatorii celor doua parti, Lyle Watters, respectiv Sebastian Vladescu (foto). Ford va achita 57 milioane de euro pentru 72,4% din capitalul Automobile Craiova si va investi 675 milioane de euro in producerea de automobile. (Daniel Ionascu)