Unul din principalii adversari ai DNA este, spre mirarea multora, presedintele UDMR, domnul Marko Bela. Cu cateva luni in urma, postul de televiziune Arte prezenta un film in care maharii UDMR-ului se lasau corupti prin exploatarea padurilor din secu
Unul din principalii adversari ai DNA este, spre mirarea multora, presedintele UDMR, domnul Marko Bela. Cu cateva luni in urma, postul de televiziune Arte prezenta un film in care maharii UDMR-ului se lasau corupti prin exploatarea padurilor din secuime, in timp ce autoritatile asistau impasibile.
In aceste conditii, se pune intrebarea daca nu cumva coruptia e pe punct de a deveni instrument de lupta politica. Desi domnul Marko Bela este cunoscut prin sobrietatea sa, domnia-sa face un nou pas; ameninta cu retragerea din Guvern daca nu se iau masuri contra Departamentului National Anticoruptie. Nu este singurul.
Dupa unele surse, premierul Tariceanu a primit plangeri si din partea altor ministri in legatura cu pretinsul amestec DNA in activitatea ministerelor respective. Procurori ai DNA sunt invinuiti ca fac anchete dupa criterii politice si nu neaparat penale.
Critici la adresa Guvernului vin, insa, si de la organizatia Transparency International. Ea constata ca majoritatea legilor anticoruptie au fost elaborate in graba; ele sunt greu si chiar imposibil de aplicat si - inca mai grav - sunt adoptate sau schimbate in interesul anumitor persoane...
Asa sa fie?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.