Concediile in Vama Veche sint categoric NOT hot, din cauza supraaglomerarii, gunoaielor, jeepurilor parcate direct pe plaja si a atmosferei imbicsite.

Daca, in urma cu 20 de ani, Vama Veche era, intr-adevar, cool, pentru ca ramasese unul dintre putinele locuri de la malul Marii Negre nepoluat fonic si neimbicsit de efectele turismului de masa, acum este, practic, una dintre cele mai jalnice destinatii din timpul verii. Pusti scapati de acasa care se comporta de parca in weekendul petrecut pe malul marii trebuie sa faca tot sexul, sa bea toata bautura si sa faca toata mizeria pe care nu au apucat sa le faca in timpul anului din cauza „babacilor", corporatisti care tin mortis sa-si demonstreze, cu fiecare concediu, ca ei de fapt sint niste fiinte relaxate si boeme, nicidecum niste armate teleghidate si spalate pe creier care duc o viata „office", hippioti vechi si noi care au ramas blocati pe filmul cu chitarele, votca si focul in mijlocul plajei dupa lasarea serii, si, mai nou, smecheri cu lanturi de aur la git groase de un deget care-si parcheaza Touaregurile din care se aud manele la maxim direct pe plaja.

Cam astea sint personajele care populeaza acum Vama Veche, una dintre cele mai scumpe statiuni turistice de pe litoral, din cauza cererii imense din fiecare an. Atmosfera este extrem de incarcata, peisajul excesiv de pestrit, de la vile de un kitsch monumental pina la terase improvizate cu banci murdare din lemn si acoperis de stuf. Lipsa totala de confort si igiena (la cele mai multe terase, toaleta inseamna, de fapt, WC-ul public), servicii de calitate slaba la preturi destul de piperate, o plaja plina de gunoaie si multa muzica proasta. Sa nu mai vorbim de faptul ca, dupa miezul noptii, nu mai prinzi picior de om treaz pe strazile satului. Cei care mai merg in Vama doar de dragul anilor de demult vor fi mai dezamagiti cu fiecare vacanta petrecuta aici, iar cei care vin cu mari asteptari de paradis al distractiei si al libertatii vor primi o mostra de prost gust si plictiseala.