AC Milan a cistigat Liga Campionilor, iar sase dintre sapte trofee au fost obtinute de familia Maldini. Cinci de catre Paolo, iar unul, in 1963, de tatal sau, Cesare.

In imediata apropiere a gloriei, pina si fotbalul devine mic. Jose Mourinho spunea deunazi ca istoria retine doar cistigatoarele Ligii Campionilor, iar AC Milan si FC Liverpool aproape ca au amortit asteptind sa-si largeasca locul cumparat de inaintasii lor in templul fotbalului. A fost o finala destul de fada la Atena, cel putin in comparatie cu spectacolul oferit de semifinale, iar intr-o sectiune a celor mai nereusite ultime acte ale C1 din ultimii 20 de ani, intilnirea Milan - Liverpool a fost intrecuta in plictiseala doar de finalele Juventus - AC Milan (2003) si Juventus - Real Madrid (1998).

Disputa pentru trofeu de anul acesta, din capitala Greciei, a fost cistigata de milanezi, cu 2-1, iar punctul sau dramatic s-a consumat, dupa min. 88, cind Liverpool a redus diferenta de la 0-2 si a dat senzatia ca poate repeta isprava de acum doi ani, cind a revenit de la 0-3 si a cistigat trofeul. A fost doar o impresie, dar despre cit de puternic afectiv s-a resimtit ea sint emblematice vorbele vicepresedintelui lui Milan, Adriano Galliani: „Am plecat la vestiare cu putin timp inainte de fluierul final, fiindca n-as fi putut sa vad, din nou, cum sintem egalati. Ar fi fost o imagine care m-ar fi urmarit tot restul zilelor". Este al saptelea trofeu de Liga Campionilor din vitrina rossonerilor si al cincilea cistigat de Paolo Maldini, jucator a carui goana dupa cupe a inceput in primavara lui ’89, la Barcelona, impotriva Stelei. In acelasi timp, Milanul a devenit cea mai galonata echipa de fotbal, acum avind in palmares 16 finale de cupe europene cistigate, cu una mai mult decit Real Madrid.

2003 fusese anul in care trupa lui Ancelotti s-a incoronat pe cel mai inalt podium european, iar in cinstea intreruperii secetei de patru ani, patronul Silvio Berlusconi a stropit evenimentul cu sampanie si a taiat un imens tort, cu logoul lui Milan si pe care era scris „Campioni Champions 2007". In fata televizoarelor, partasi la victorie au fost 13 milioane din cei 58 de milioane de locuitori ai Italiei, ceea ce pentru postul Rai Uno inseamna un share de 47%. Dezolare in tabara invinsilor, insa jucatorii care au pierdut nu au fost pusi la zid. „Nu vei plinge niciodata singur", parafrazeaza „The Sun" imnul „Nu vei merge niciodata singur" al lui Liverpool, iar intr-unul din texte scrie: „Filosoful grec Socrate s-a sinucis bind o doza fatala de cucuta in celula sa, vizavi de Acropole. Toti fanii echipei Liverpool aflati pe stadionul Olimpic probabil au simtit nevoia sa procedeze la fel". Pentru toti insa istoria merge inainte, chiar si pentru Paolo Maldini, emblematicul jucator de 39 de ani, care a anuntat deja ca va mai juca un an pentru Milan.

Urmeaza pe 31 august Supercupa Europei, intre AC Milan si FC Sevilla, meciul disputindu-se la Monte Carlo.

98 de tone de cutii de bere pe strazile Atenei Serviciile de salubritate au colectat 98 de tone de cutii de bere dupa finala Ligii Campionilor . "Incepind de marti am colectat sapte camioane de cutii de bere. Fiecare camion poate transporta 14 tone de gunoi. Si pentru ca berea are un anumit efect asupra organismului uman, am fost nevoiti sa spalam multe locuri cu foarte multa apa", a declarat un responsabil al primariei din Atena.