Evident, prin intermediul oligarhilor, care in acest scop s-au coalizat sa-l dea jos pe cavalerul dreptatii, luptatorul providential impotriva coruptiei, integratorul european al tarii, unicul garant al despartirii de trecutul securisto-comunist si a
Evident, prin intermediul oligarhilor, care in acest scop s-au coalizat sa-l dea jos pe cavalerul dreptatii, luptatorul providential impotriva coruptiei, integratorul european al tarii, unicul garant al despartirii de trecutul securisto-comunist si al independentei justitiei, presedintele suspendat Traian Basescu, cu care incepe si se termina totul. Promovata prin intermediul unor personalitati ca Traian Ungureanu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, aceasta propaganda, din pacate, prinde, rezultatul fiind nu sustinerea planetara a lui Basescu, ci deprecierea grava a tarii noastre in randurile comunitatii internationale. Deja sunt voci care afirma, inca neoficial, ca admiterea Romaniei in UE a fost o greseala. Promotorii cultului personalitatii presedintelui Basescu si ai dezinformarii Occidentului poarta deja o responsabilitate uriasa pentru consecintele antinationale ale acestei propagande. Pe spatele lor se arunca toxina unor zvonuri delirante, de natura sa afecteze dur statutul Romaniei.
Setea alcoolica de putere si disperarea de a pierde puterea i-au facut pe autorii proiectului de rezolutie propus de PD conducerii PPE sa se preteze la dezinformari grosolane pe plan international. PD a cerut PPE sa valideze o imagine catastrofica a Romaniei, a carei soarta europeana ar fi legata indisolubil de Traian Basescu & PD, a caror eliminare ar viza-o cei ce vor sa intoarca Romania din drum. Cel mai credibil lucru pentru Occident, daca nu singurul si care constituie unica temere reala este pretinsa schimbare de orientare a Romaniei in relatiile internationale. In rest, se stie ca anti-coruptul Traian Basescu, care demasca mafia transpartinica (termen pentru care ar merita sa-i dea copyright lui Victor Ciorbea) si se pretinde victima a masoneriei ruse, a introdus PD in PPE pe filiera masonica si prin intermediul unui grup de interese financiare care se teme, poate (nu) fara temei, ca si-ar pierde anumite afaceri in cazul caderii lui Basescu, urmata inevitabil de disolutia PD.
Un telefon din Vest mi-a transmis alerta de la Chisinau ca Adrian Cioroianu e un tradator vandut Moscovei, fiindca s-a pronuntat pentru ... mentinerea trupelor rusesti in Transnistria, fapt pentru care Iurie Rosca e hotarat sa protesteze oficial si sa sesizeze comunitatea internationala. E uluitor pana unde s-a ajuns cu propaganda antinationala si ce efecte poate avea ea! I-am amintit ca ministrul de Externe al Romaniei s-a pronuntat pentru amplasarea scutului anti-racheta american in Europa, marea suparare a Moscovei, iar Parlamentul Romaniei a aprobat, la solicitarea premierului Tariceanu, instalarea a patru baze SUA in tara noastra. Si totusi, lumea a inceput sa creada periculos aberatia ca partidul istoric PNL vinde tara la rusi. Daca o asemenea propaganda nu este contracarata rapid si eficient, consecintele pot fi mai grave decat ne imaginam.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.