Fosta voce a Europei Libere, Neculai Constantin Munteanu spune ca titlul de informator i-a fost lipit printr-un fals de catre un var de-al sau, capitan de Securitate.

Notele de la dosarul de Securitate al lui N.C. Munteanu care faceau din acesta un informator au fost falsificate chiar de varul sau, capitanul de Securitate Costica Tanase, sustine omul de radio. In emisiunea „Eu si ciinele meu, Securitatea", difuzata saptamina trecuta de radio Europa Libera, Munteanu spune ca nota varului sau din 26 decembrie 1973 prin care propunea racolarea sa, cit si cea din 4 ianuarie 1974, unde arata ca ar fi devenit deja informator cu numele de cod „Calin", ar fi false. „N-am semnat nici un angajament, nici macar unul fals. Am fost facut informator fara sa mi se dea de stire", se apara Munteanu. Potrivit jurnalistului, notele false care i s-au intocmit au fost facute „dupa trei luni de studiu si santaj, mai mult sau mai putin discrete". Munteanu explica actiunea varului sau in doua feluri: „Fie isi mintea sefii, fie isi facea, cu complicitatea lor, planul la turnatori".

Turnat si de tata

In episoadele anterioare ale serialului „Eu si ciinele meu, Securitatea", Munteanu a mai relatat despre cum a fost persecutat de Securitate, cum a fost turnat de tatal sau adoptiv. Securitatea lansase, inca pe cind Munteanu lucra la Europa Libera, zvonuri despre homosexualitatea recent facuta publica de ziarist.

Fostul regim a diseminat inclusiv stiri ca ar fi fost omul regimului comunist infiltrat la postul de radio.