Aprecierile analistului sunt diferite decat cele din luna ianuarie, cand afirma ca disputele din mediul politic demonstreaza ca Romania este cu adevarat o democratie, astfel de tensiuni fiind intalnite si in alte democratii din lume.
La acel moment, Orchard spunea ca ratingul de tara al Romaniei ar putea fi revizuit daca instabilitatea va continua si va afecta procesul de implementare a reformelor economice.
Scena politica din Romania a devenit tot mai agitata in ultima perioada, fiind dominata de divergentele intre partidele din coalitia aflata la guvernare, dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au acuzat reciproc de trafic de influenta. PD si PNL au pareri diferite privind o serie de probleme, precum alegerile pentru Parlamentul European, restructurarea Guvernului, desemnarea ministrului de Externe.
Mai recent, cele doua partide s-au acuzat reciproc ca ar fi interesate de o colaborare cu PSD pentru sustinerea in Parlament a unui guvern minoritar. In acelasi timp, PSD a initiat procedurile pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. (G.R.P.)