Termenul de celulita se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza denivelari ale epidermei. Aceasta reprezinta o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasim

Termenul de celulita se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza denivelari ale epidermei. Aceasta reprezinta o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasimilor si a reziduurilor toxice.
Celulita se caracterizeaza prin 4 semne fundamentale: cresterea volumului, a consistentei, a sensibilitatii si diminuarea mobilitatii pielii. Toate formele de celulita evolueaza in timp, iar dupa nastere se poate extinde ducand, in final, la obezitate celulitica. Celulita este o afectiune care preocupa majoritatea femeilor, mai mult din considerente estetice decat de sanatate. Dar implicatiile pe care le are asupra sanatatii nu trebuie neglijate, celulita fiind o forma de obezitate, boala care, se stie, are urmari nefaste, fiind in sine cauza unei intregi game de afectiuni.

Cauzele aparitiei celulitei
Depunerea de grasime in cadrul acestei afectiuni se face la nivelul bazinului, coapselor, genunchilor, sub forma unor umflaturi, la inceput de consistenta crescuta, apoi flasca, care odata cu trecerea timpului devin sensibile si chiar dureroase la atingere. Cauzele celulitei sunt alimentatia excesiva, abuzul de produse laxative, constipatia, dezechilibrul hormonal, fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul. Constitutia fizica, felul in care se depun grasimile pe corp, predispozitia spre cresterea in greutate sunt rezultatul interactiunii dintre metabolism si mediul extern, stilul de viata, obiceiurile alimentare. Aparitia celulitei este rezultatul unor dereglari metabolice. Celulita nu este doar o problema estetica, ci este rezultatul alimentatiei dezechilibrate si a lipsei de miscare.

Cum tratam celulita?
In ceea ce priveste tratarea celulitei cu produse cosmetice mediatizate sub forma de geluri si creme, trebuie precizat faptul ca acestea au rol mai mult de intretinere si mascare prin intinderea pielii, efectul fiind insa temporar, si nu definitiv. Ciorapii anticelulitici au rol profilactic si pot fi utilizati in stadiu incipient al bolii. Efectul acestora scade odata cu agravarea celulitei. Pentru prevenirea si tratarea celulitei se recomanda sa se consume cat mai multe lichide, apa sau ceaiuri, in nici un caz bauturi acidulate. Se recomanda sa fie exclusa carnea grasa, branzeturile grase, painea, pastele fainoase si prajiturile si, ceea ce este foarte important, se impune cat mai multa miscare. Pentru a intelege mai bine cauzele care determina obezitatea si felul in care aceasta conditioneaza aparitia celulitei, precum si alti factori care contribuie la dezvoltarea celulitei, puteti apela la sfatul medicilor parteneri in campania ReductoStart.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.