Deseori asociem mancarea buna cu cea care ne face sa punem cat mai multe calorii pe noi. De cate ori vrem sa mai slabim ne infometam, apelam la alimente care nu par sa aiba nici un gust.

Asta ne face ca indata ce am scapat de cura care

Deseori asociem mancarea buna cu cea care ne face sa punem cat mai multe calorii pe noi. De cate ori vrem sa mai slabim ne infometam, apelam la alimente care nu par sa aiba nici un gust.

Asta ne face ca indata ce am scapat de cura care ne face sa intram cu usurinta in rochia preferata sa ne tratam resentimentele adunate in urma atator abtineri cu mese prelungite la restaurante. Nu are sens sa mai spun ca efectul saptamanilor de abstinenta se duce in cateva zile. Si asa, tot slabind si ingrasandu-ne la intervale de cateva luni sau chiar saptamani, ajungem sa facem vergeturi si pielea sa arate din ce in ce mai rau. Mult mai util ar fi sa incercam sa ne obisnuim sa mancam alimente care nu sunt bogate in grasimi fara a renunta cu totul la placerile culinare. Putem incerca sa bem lapte degresat, sa folosim iaurt in loc de smantana, sa nu mai folosim maioneza.

Mancaruri delicioase si slabe in grasimi
Exista retete pe care le putem pune in practica fara grija ca ne vom ingrasa si in acelasi timp sa ne bucuram de gustul lor delicios.
Lasagna vegetala
Ingrediente: 1 borcan de sos de spaghete fara carne, 1 cana de ciuperci taiate, 1 ceapa medie ta-iata marunt, 200 gr de branza ricotta, patrunjel, 1 ou, 1/2 lingura de sare, 1/4 piper negru pisat, 1 cana de mozzarela maruntita, 4 linguri de parmesan, taitei, legume preferate Mod de preparare: Oala in care se prepara se incinge bine. Este important ca legumele sa nu se lipeasca. Intr-un vas mare combina sosul de spaghete, ciupercile si ceapa. Pune-le la fiert la foc mic pentru 10 minute. In alt vas amesteca ricotta cu patrunjelul, oul sarea si piperul. Adauga 3/4 din cana de mozzarela si 2 linguri de parmesan. Peste legume toarna o parte din sosul preparat. Adauga straturi de ricotta si taitei. Acopera totul cu restul de sos si de branza mozzarela si parmesan. Acopera totul cu folie de aluminiu si lasa la cuptor pentru 20 de minute pana cand capata o culoare usor maronie. Se pot servi 8 portii. Fiecare contine aproximativ: 245 de calorii, 4 gr. grasimi, 43 mg colesterol.

Pui cantonez dulce acrisor
Ingrediente: 1 cana de suc de ananas, 1/3 cana de otet de mar 1/2 lingura de sare, 3 linguri de zahar, 1 lingura de sos de soia, 1 cana de felii proaspete de ciuperci, 1 ardei rosu iute care se taie in felii subtiri, 1 ceapa medie taiata in felii subtiri, 4 piepti de pui carora li s-au indepartat oasele si pielea si sunt taiati in bucati de marimea unei inghitituri, 1 cana de alune, 2 cupe de orez fiert. Mod de preparare: Sucul de ananas bine strecurat impreuna cu otetul si sarea se fierb invartind constant la foc mic timp de 5 minute pana cand devine subtire. Se adauga zaharul si sosul de soia, apoi bucatile de ananas, ciupercile, ardeii, ceapa si alunele. Fierbe inca 5 minute pana cand ingredientele devin un pic crocante. Adauga puiul si tine-l pana cand se incalzeste. Se serveste deasupra unei portii de orez. Se pot servi 4 portii. Fiecare contine aproximativ: 511 calorii, 4 gr. grasimi si 72 mg. colesterol.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.