Traian Basescu este descendentul Adam-ului eurasian, reprezentant al primei generatii de oameni care a descins din Africa si a populat celelalte continente, arata cercetarile asupra ADN-ului presedintelui, efectuate in cadrul unui proiect realizat la
Traian Basescu este descendentul Adam-ului eurasian, reprezentant al primei generatii de oameni care a descins din Africa si a populat celelalte continente, arata cercetarile asupra ADN-ului presedintelui, efectuate in cadrul unui proiect realizat la initiativa National Geographic, citat de Mediafax. Presedintele Traian Basescu a acceptat sa participe la Proiectul Genografic - Cartografierea istoriei umanitatii, sustinut de National Geographic si IBM. Peste o suta de mii de persoane din toata lumea doneaza probe genetice in cadrul unui proiect ambitios de stabilire a sensurilor migratiilor oamenilor de-a lungul timpului. Cu riscul de a starni iritarea asociatiilor anti-rasism si a aparatorilor drepturilor omului, proiectul vizeaza regasirea legaturilor genetice intre diferite populatii umane si trasarea unei harti a migratiei. Potrivit lui Spencer Wells, geneticianul si antropologul care conduce proiectul, ADN-ul presedintelui Romaniei face parte din haplogrupul R1b, o linie definita de marker-ul genetic M343. Acest haplogrup a ajuns in Europa in urma unei calatorii pornite in urma cu 60.000 de ani, din Africa, si provine din marker-ul primilor oameni non-africani (M168). Adam-ul eurasian este un barbat african, stramosul comun al tuturor persoanelor non-africane de astazi, a declarat, ieri, la Bucuresti, Spencer Wells. De asemenea, Wells spune ca ascendentii lui Basescu au plecat din Africa in Orientul Mijlociu, dupa care au migrat spre Europa, cu 30-40.000 de ani in urma. Astfel, potrivit cercetatorului, presedintele se dovedeste a avea ca ascendenti si pe Ion si Maria, fosilele descoperite la Pestera cu Oase, in zona Banatului. Aici, in 2002 si 2003, o echipa multinationala a descoperit cele mai vechi fosile ale omului modern din Europa. Ion si Maria sunt considerati stramosii primilor oameni moderni din Europa. Haplogrupul presedintelui este impartasit de 90% dintre spanioli, 95% dintre irlandezi si doar 10% dintre romani, a dezvaluit Wells. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.