Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca cererea de arestare a omului de afaceri Dinu Patriciu (foto) sa se judece vineri, 24 februarie, si nu la 3 martie asa cum stabilise initial un judecator al aceleiasi instante. Propunerea Parchetului General de
Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca cererea de arestare a omului de afaceri Dinu Patriciu (foto) sa se judece vineri, 24 februarie, si nu la 3 martie asa cum stabilise initial un judecator al aceleiasi instante.

Propunerea Parchetului General de incarcerare a americanilor Colin Hart si Phil Stephenson a ramas sa fie dezbatuta la termenul fixat initial. Dupa cea de-a 19-a audiere a presedintelui Rompetrol, petrecuta joia trecuta, procurorii au solicitat instantei sa dispuna arestarea preventiva a celor trei oameni de afaceri pentru constituirea unui grup de crima organizata transfrontaliera si mai multe infractiuni economico-financiare legate de piata de capital si de ""creanta Libia"". Anchetatorii si-au justificat cererea prin faptul ca lasarea in libertate a inculpatilor ar putea duce la obstructionarea cercetarilor. De asemenea ei au sustinut ca cei doi americani, plecati din Romania, se sustrag urmarii penale.
AMANAREA. Tribunalul a considerat initial ca propunerea parchetului trebuie discutata cu maxima urgenta si a stabilit analizarea ei imediata. Dupa numai 20 de minute de la inceperea sedintei secrete, judecatorul a decis insa sa amane discutarea solicitarii pentru ca cetatenii straini Hart si Stephenson nu fusesera citati conform procedurii, iar Dinu Patriciu nu avusese timp sa-si pregateasca apararea. Parchetul Instantei Supreme a cerut imediat ca data stabilita de judecator sa fie devansata, iar solicitarea a fost admisa in cazul presedintelui Rompetrol.
(Violeta Fotache, Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.