Aveti probleme cu colesterolul? Grepfrutul rosu este solutia. Cel putin asa indica un studiu israelian, potrivit caruia o substanta din grepfrut permite scaderea colesterolului rau. Echipa doctorului Shela Gorinstein, de la Universitatea ebra
Aveti probleme cu colesterolul? Grepfrutul rosu este solutia. Cel putin asa indica un studiu israelian, potrivit caruia o substanta din grepfrut permite scaderea colesterolului rau.

Echipa doctorului Shela Gorinstein, de la Universitatea ebraica din Ierusalim, a selectat 57 de barbati si femei care au suferit o interventie chirurgicala coronariana. Chiar si dupa aceea, pacientii au avut probleme cu nivelul colesterolului, care nu a scazut in urma tratamentelor medicamentoase.
REZULTATE. Participantii la studiu au fost impar-titi in trei grupuri: unii au mancat in fiecare zi cate un grepfrut rosu, altii cate un grepfrut galben, iar celor din a treia categorie le-au fost interzise aceste fructe. Dupa o astfel de cura de 30 de zile, cercetatorii au masurat si au comparat variatiile colesterolului la cele trei grupuri. ""La pacientii care au mancat zilnic grepfrut rosu am constatat o scadere cu 15% a colesterolului total, cu 20% a colesterolului rau (LDL) si cu 17% a trigliceridelor"", a explicat dr. Gorinstein. Rezultate bune au fost obtinute si cu grepfrutul galben, dar nu la fel de importante ca in cazul celui rosu. In schimb, nu s-a observat nici o modificare a colesterolului la persoanele care nu au consumat grepfrut. Medicii nu recomanda totusi consumul de grepfrut in asociere cu anumite medicamente, cum ar fi antihipertensivele, somniferele, antihistaminicele, fiindca acest fruct le poate modifica eficienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.