Partiile de la Harghita Bai au fost amenajate departe de civilizatie, reprezentand pentru schiori adevarate iesiri in mijlocul naturii.

Muntii Harghitei ofera turistilor privelisti uluitoare. Lo-cul cel mai cautat de aici este Harghita Bai, statiune aflata la 21 de kilometri de Miercurea Ciuc. De pe soseaua ce merge spre Odorheiu Secuiesc se face un drum la dreapta. Zapada a acoperit asfaltul, astfel ca ai nevoie de anvelope pentru sezonul alb daca vrei sa ajungi la destinatie.
LOCALIZARE. Sase dintre partii sunt asezate pe partea dreapta a drumului principal. Prima care iti iese in cale este pista Evei Tofalvi. Are numai 200 de metri si este recomandata copiiilor. Un bilet la teleschi costa numai 5.000 de lei vechi. Un drum inchis circulatiei rutiere face legatura catre celelalte partii. Dupa 50 de metri ajunge la Csipike. Te arde talpa claparului si te avanti pe partie fara sa iti dai seama ca este una doar pentru copii. Pe ambele parti sunt baby-schiuri, astfel ca adultii sunt nevoiti sa urce cu schiurile pe umar.
SALBATICIE. O carare ce trece printre brazi face legatura cu celalte piste. Prima este Miklos, dar drumul continua pana la ""caracatita"" numita Kosut, reprezentata de 3 piste, al caror grad de dificultate variaza de la usor la greu. Aici sunt cei mai multi schiori, care se bucura din plin de salbaticia zonei.

PETRECERE