Sondajele demonstreaza ca jumatate din volumele cu subiecte fierbinti sunt cumparate de femei.

In revista Topsante, Frank Spengler, directorul unei case de edituri care are o oferta interesanta de carti erotice, sustine ca cititoarele acestui gen de literatura se impart in doua grupe distincte. In prima grupa sunt incluse femeile intre 22 si 30 de ani, iar in cea de-a doua, cele cu varste peste 50 de ani. In ceea ce priveste femeile din prima grupa, in special pe cele mai tinere, se observa tendinta - mai evidenta la ele decat la baieti - de a se dezvinovati cand vorbesc despre aceasta preferinta ""literara"". Si totusi, comparativ cu baietii, un numar mai mare de tinere femei a intrat in sex-shop-uri pentru a se dota cu o jucarie erotica.
Femeia la 30 de ani este la varsta deplinei sexualitati si nu prea are motive sa fie pasionata de literatura erotica. Cele mai multe au o relatie de cuplu, familie, copii... Si femeia de peste 50 de ani are aceste atuuri, insa multe dintre ele abia acum descopera aceste carti, abia acum au timp pentru ele si abia acum au nevoie de un asemenea stimulent.
Pe timpul bunicii, femeile se rusinau doar la auzul acestor subiecte. Si, evident, majoritatea (90%) devoratorilor de literatura erotica erau barbati. Acum 40% dintre cumparatorii de carte erotica sunt femei.
OPINIE. Potrivit doctorului Daniel Popescu, o explicatie a acestei rasturnari a procentelor o reprezinta oferta de material erotic, care depaseste cererea. O parte este la vedere, ca sa nu spun ""la taraba"", formata din: reviste, filme, carti, jocuri, lenjerie etc. La care se adauga o alta oferta foarte bogata, mai discreta, descoperita in sex-shop-uri.