Un deputat PD a promovat un proiect de lege care prevede stergerea datoriilor unor fabrici de bere, printre care se numara si societatea la care lucreaza sotia sa.

Alexandru Mocanu, initiatorul, recunoaste ca sotia sa, Rodica, este inginer-sef la una dintre cele 10 fabrici de bere potentiale beneficiare trecute in expunerea de motive a proiectului - Robema Rosiori de Vede - , dar spune ca aceasta nu are nici o legatura cu demersul sau. El spune ca proiectul vizeaza stergerea datoriilor acumulate de fabricile de bere mici si mijlocii din cauza accizelor neplatite si creeaza ""cadrul legislativ in care trebuie sa se parcurga un drum deloc simplu pentru acest ajutor de stat"". Datoriile cele mai mari le are fabrica unde lucreaza sotia sa: 200 de miliarde de lei vechi.
EXPLICATIE. ""Sotia mea are depus dosarul de pensie si va iesi la pensie intr-o luna-doua. N-am nici o chestie cu Robema. Dimpotriva, ar trebui sa am o atitudine oarecum ostila. Directorul fabricii este din PSD. Pentru faptul ca Rodica Mocanu este sotia deputatului PD Mocanu, cand s-au dat prime la Robema, ea a fost singurul salariat care nu a luat prima"", ne-a declarat democratul. Proiectul de lege a fost adoptat saptamana aceasta de Comisia economica din Senat. (Lavinia Dimancea)