Anularea autorizatiei de constructie a restaurantului de lux din Parcul Bordei a fost ceruta in instanta de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, cel care initial a si semnat-o. Lucrarile au fost oprite imediat dupa ce Jurnalul National a publicat un material care semnala distrugerea definitiva a parcului si nu mai pot fi demarate pana cand Justitia nu-si va spune cuvantul.
""Am cerut Judecatoriei Sectorului 1 anularea autorizatiei, pentru ca a disparut obiectul lucrarii. Am discutat cu primarul Videanu si i-am spus ca, indiferent care va fi verdictul, tot Parcul Bordei sa fie expropriat de utilitate publica. Este singura solutie corecta"", a spus Chiliman.
O investigatie la fata locului au facut si inspectorii de la Primaria Capitalei. ""Am efectuat un control si am constatat multe nereguli. Cei care obtinusera autorizatie construisera pe o suprafata mai mare decat le permitea legea, fara a avea avizul proprietarului de drept. Am solicitat Primariei Sectorului 1 sa faca toate demersurile pentru a anula avizul"", a spus Mihai Iordache, director in Primaria Capitalei.
ISTORIC. Firma Romovi Com SRL, condusa de Virgil Tanasescu, a inceput sa construiasca un restaurant pe fostul buncar al SC Sahia Film, din Parcul Bordei. Autorizatia pe care o primise de la Sectorul 1 era doar pentru consolidarea, compartimentarea buncarului si amenajarea unei terase sezoniere.
Tanasescu insa n-a tinut cont de asta si a demolat pana si constructia pentru care luase aviz. (Monica C. Andrei)