Parintii lui Denis nu mai stiu ce-i linistea. Frica de a nu-si pierde fiul bolnav de leucemie, care doar ce a deschis ochii in lume, ii indeamna sa bata la toate usile, sa incerce toate solutiile. Acum, manuta mica a lui Denis bate la usa sufletului

Parintii lui Denis nu mai stiu ce-i linistea. Frica de a nu-si pierde fiul bolnav de leucemie, care doar ce a deschis ochii in lume, ii indeamna sa bata la toate usile, sa incerce toate solutiile. Acum, manuta mica a lui Denis bate la usa sufletului vostru.

""Daca il ajuta Dumnezeu, Denis va implini patru ani in mai. Daca nu va fi operat curand, nu va mai implini"", rosteste amar unchiul baietelului, privind la pozele acestuia. Denis-Ionut ne priveste din fotografii conectat la tot felul de aparate mari si complicate care sa-i usureze durerile si sa-i insufle viata. Un furtun subtire ii pompeaza in inimioara cate putina vlaga zilnic.
DURERE MARE. Din cauza bolii, care a aparut de un an jumatate, baiatul sta mai mult in pat. La clinica din Germania, unde parintii au reusit sa-l duca dupa ce au facut imprumuturi la banca de 25.000 de euro, fabuloase pentru puterile lor, Denis incearca sa simta ca e copil: se uita la desene animate, iar mama, care nu l-a parasit o clipa, ii citeste povesti. Asta cand nu simte durerile acelea mari de care si un om mare
s-ar inspaimanta.
Unchiul, Adrian Balaci, isi aminteste cum au descoperit boala care le-a schimbat viata tuturor, dar a carui povara doar micutul o poarta. ""Avea febra mare, dureri atroce de spate si l-am dus la spital la Timisoara. Dupa primele investigatii, m-au sunat de la spital si mi-au spus ca baiatul a fost mutat la Sectia hemato-oncologie. Nu va puteti imagina ce am simtit cand am auzit «oncologie». Diagnosticul care i s-a pus baietelului a fost leucemie limfoblastica, common B.""
LUPTA PENTRU VIATA. Tatal lui Denis, Doru Toderici, priveste mut inainte cu ochii uscati. Isi aminteste de noptile chinuite, de chimioterapia care i-a lasat fiul fara par, fara gene si sprancene, de drumul disperat in Germania, cand Denis plangea de durere si au trebuit
sa-l sedeze pentru a rezista doua ore cu avionul, de sotia care a dormit luni intregi chircita in pat la spital la picioarele fiului ei si la faptul ca a ajuns slaba ca o umbra din cauza suferintei; la firele albe care i-au impanzit parul si la ridurile adanci, ivite prematur la un barbat de 30 de ani. Nu mai are cuvinte pentru atatea suferinte.
SPERANTA UCISA. Anul trecut parintii lui Denis au trait una dintre cele mai fericite zile ale vietii: doctorii au spus ca leucemia a intrat in remisie totala, adica fiul le este complet vindecat. Inainte de Sarbatorile de iarna, a venit insa lovitura. Boala s-a intors cu perfidie printr-o simpla durere de spate care nu dadea nimic de banuit. Denis mai are acum o singura sansa: un transplant de maduva ii mai poate salva viata.
Din pacate, fratele lui, de 10 ani, nu este compatibil ca donator, iar pentru a gasi un donator strain e nevoie de o suma de bani dubla fata de ce s-a preconizat initial, aproximativ 150.000 de euro. ""Cel mai mare dusman al nostru acum, pe langa saracie, dar asta n-ar fi nimic, e timpul"", spune unchiul baiatului, inlacrimat.

SALVATI-L!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.