Cea de-a 20-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna a inceput oficial aseara, o data cu Ceremonia de deschidere, gazduita de Stadionul Olimpic din Torino.

Peste 2.000 din cei 2.500 de sportivi prezenti la Olimpiada au luat parte la parada, din partea Romaniei defiland toti cei 25 de sportivi din delegatie plus patru oficiali. Printre cei 35.000 de spectatori care au luat loc in tribunele arenei torineze s-au aflat presedintele CIO, Jaques Rogge, sefului statului italian, Carlo Azeglio Ciampi, dar si multe alte personalitati. Imnul oficial al JO Torino 2006 a fost interpretat de Claudio Baglioni, in timp ce Luciano Pavarotti a fost unul dintre invitatii speciali. Schiorul italian Giorgio Rocca a rostit juramantul sportivilor, iar torta olimpica si-a sfarsit drumul de 65 de zile, fiind aprinsa pe Stadionul Olimpic.
DOPING. Nici nu a inceput bine Olimpiada si au aparut primele scandaluri legate de dopaj. In urma unui control inopinat, opt fondisti au primit interdictia de a lua startul la intreceri timp de cinci zile, din cauza ""nivelului foarte ridicat al hemoglobinei"". Masura nu reprezinta o sanctiune, ci are ca scop mentinerea sanatatii sportivilor. Contra lor nu se va lua alta masura disciplinara, insa ei nu vor avea dreptul de a lua startul in primele curse de fond.

CIFRELE SPECTACOLULUI