Din aur alb sau galben, cu perle sau diamante, ceasurile care poarta marca marilor case de moda sunt expresia luxului si a calitatii. Ceasul de mana a intrat in istoria modei inca din anul 1810, cand regina Napoliului, Carolina Murat, a comandat
Din aur alb sau galben, cu perle sau diamante, ceasurile care poarta marca marilor case de moda sunt expresia luxului si a calitatii.

Ceasul de mana a intrat in istoria modei inca din anul 1810, cand regina Napoliului, Carolina Murat, a comandat casei Breguet (foto) un ceas de mana cu bratara din aur impletit. Ulterior, contesa maghiara Kocewicz a comandat la Patek Philippe un ceas de mana din aur si briliante. De atunci si pana in prezent, ceasurile au devenit adevarate bijuterii, insa bijuterii de mare precizie.
EXCLUSIVITATE. In perfecta armonie cu stilul casei Versace, aceasta a introdus modelul Deauville, cu cadran dreptunghiular batut cu 132 diamante si curea din piele de piton. Ultima linie de ceasuri semnata Louis Vuitton se numeste Tambour Lovely Diamonds. Modelul Snow se evidentiaza prin cadranul dreptunghiular sidefat, decorat cu flori monogram batute cu diamante. Marc Jacobs a realizat la randul lui modele de ceasuri retro, cu diamante si curele din piele de crocodil. Gucci a conceput cutii iluminate batute cu briliante, in timp ce la Chanel, modelul Diamond 1932 - in stil deco, reprezinta un adevarat omagiu adus primei colectii de bijuterii realizata de Mademoiselle Coco Chanel in anul 1932. In cazul marcilor GF Ferre si Valentino, detaliile high-tech se imbina cu cristalul monocromatic sau colorat al cadranului. La Guess, ceasurile sunt batute cu Swarovski, iar D&G abordeaza acelasi stil, al ceasurilor decorate cu cristale Swarovski, modelul C fiind cel mai sic dintre toate. (C.B.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.