Cotidianul american Boston Globe a publicat un material in care se regasesc cateva episoade dinaintea primei finale dintre SUA si Romania, disputata in anul 1969, la Cleveland, castigata de gazde cu 5-0. Presedintii de atunci ai SUA si Romaniei, R

Cotidianul american Boston Globe a publicat un material in care se regasesc cateva episoade dinaintea primei finale dintre SUA si Romania, disputata in anul 1969, la Cleveland, castigata de gazde cu 5-0.

Presedintii de atunci ai SUA si Romaniei, Richard Nixon si Nicolae Ceausescu, vedetele Artur Ashe, Stan Smith, Ilie Nastase si Ion Tiriac sunt eroii unui subiect captivant.
LIDERI. Publicatia din Boston dezvaluie ca, inaintea confruntarii, Richard Nixon l-a sunat pe Nicolae Ceausescu: ""Ceausescu s-a laudat cu Ilie Nastase si cu Ion Tiriac, care au dus Romania de nicaieri pana in finala. Nixon a replicat cu «asii» Arthur Ashe si Stan Smith"", a notat autorul articolului, care se intreaba daca zilele acestea intre actualii sefi ai celor doua state, George W. Bush si Traian Basescu, a avut loc vreo convorbire pe marginea intalnirii care a debutat aseara.
CADOURI. In preziua finalei de la Cleveland, presedintele american le-a oferit jucatorilor celor doua echipe nationale, ca amintire, mingi de golf, in loc de mingi de tenis. ""Nixon a invitat ambele reprezentative la Casa Alba, pentru o discutie si o cafea in «Gradina de Trandafiri». Apoi, Nixon le-a oferit tenismenilor mingi de golf, pe care erau imprimate numele sau, precum si sigiliul prezidential"", se precizeaza in articol. Cotidianul mai noteaza ca, nedumeriti, Ion Tiriac si americanul Cliff Richey au intrebat daca nu cumva Nixon a uitat ca a doua zi urma sa aiba loc un meci de tenis.
COMPARATIE. In incheiere, cotidianul american il compara pe fostul dictator roman cu ""Big Brother"". ""Ceausescu era Big Brother, care ii supraveghea pe romani, avand puterea letala de a critica. Carierele politice ale lui Ceausescu si Nixon au fost intrerupte brusc, dar cel putin fostul presedinte american a scapat cu viata.""

IZ CAZON


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.