Sub titlul Bolsevizarea Romaniei incercam, in editorialul de vineri, 10 februarie 2006, sa avertizez asupra unui pericol care pandeste Romania de azi. Si anume ca locul luptei impotriva dusmanului de clasa sa-l ia lupta impotriva coruptiei. Lupta de
Sub titlul Bolsevizarea Romaniei incercam, in editorialul de vineri, 10 februarie 2006, sa avertizez asupra unui pericol care pandeste Romania de azi. Si anume ca locul luptei impotriva dusmanului de clasa sa-l ia lupta impotriva coruptiei. Lupta de clasa din anii a€™50 justifica totul. Inclusiv gravele ilegalitati, si marile crime ale comunismului stalinist au fost posibile numai dupa ce s-a inoculat romanilor ura de clasa. De mai mult timp, istorici de postav incearca sa ne convinga ca marii politicieni interbelici au fost bociti de poporul roman la condamnarea pe nedrept. Nici vorba. Am studiat ca nimeni altul presa anilor 1945-1955. Scrisorile prin care oamenii muncii cereau moarte chiaburilor, mosierilor, burghezilor, exploatatorilor in general, nu erau inventate. Autorii erau sinceri in ura lor. O ura creata si intretinuta chiar de politicienii de la putere. De liderii comunisti. Nu exagerez spunand ca un risc asemanator e continut si in transformarea luptei impotriva coruptiei intr-un fel de lupta impotriva dusmanului de clasa. Avertismentul meu va fi parut unor politicieni si oameni de afaceri exagerat. Acestora le recomand sa parcurga cele 230 de reactii de pe internet la editorialul meu Bolsevizarea Romaniei (postate pana ieri la pranz). Se vor nelinisti nitel vazand ca pentru marea majoritate a celor care iscalesc (cu pseudonim, fireste) comentariile, statutul de drept e o splendida inutilitate. Pentru anonimii de pe Forum (si aici e semnalul de pericol, in anonimatul sub care se ascund persoane reale, capabile sa puna mana pe ghioage si topoare) se scot din discutie nevoia unei judecati corecte si cerinta unei anchete respectand riguros procedurile. Cand vine vorba de corupti sau, ca sa fiu mai precis, de cei suspectati de coruptie, bravii nostri romani, despre care ne iluzionam ca au devenit cetateni europeni, n-au decat o solutie: executia in piata publica! Iata cateva exemple, culese de pe Forum: Cineva care iscaleste Danka scrie negru pe alb:
""Parlamentul este o mafie, asa ca Basescu ar face bine sa-l desfiinteze cat mai repede, sa reintroduca Legea 18 si sa-i impuste pe toti"". Numitul Istrate lanseaza un strigat:
""A venit momentul sa sprijinim cu toata fermitatea pe cei care au de luptat cu fortele corupte bolsevice. Veniti sa ne alaturam de Basescu, Macovei si Morar, singurii care la ora actuala mai pot sa descopere hidra si sa o distruga! (...) Sa nu uitam! Vom atinge prin atasamentul nostru in acest demers doua obiective: distrugerea rechinilor care au supt sangele neamului si integrarea"". Despre cetateanul Ion Cristoiu, care mai crede ca traieste intr-un stat de drept, Cuculete se intreaba sincer de ce nu-i nimeni in stare sa-i tranteasca un dosar penal. Nu pentru ca ar fi comis vreo infractiune, ci pentru a i se inchide gura:
""Ma ingrozesc de ce poate scrie I. Cristoiu. Vad ca de cateva zile e cuprins de o febra halucinanta. Omul instiga prin tot ce scrie, la nesupunere, la revolta, la haos. Cineva ar trebui sa-i atraga atentia ca ce face este periculos si pericliteaza siguranta nationala. Oare nu-i nimeni in stare sa-i puna calusul in gura, sa-i faca un dosar penal? Caci multe mai are si domnia sa la activ din a€™90 pana acum - exista un articol in Codul Penal, cu privire la instigare, la nesupunere si revolta. Poate i se potriveste. Daca nu, sunt sute de articole in codul penal din care i se poate atribui unul"". Si anonimul care se piteste dupa pseudonimul Nicolae ma vede la puscarie. Nu singur insa:
""Deasemenea doresc din toata inima ca odata cu STANESCU SA FITI SI DV-STRA ARESTAT SI CTP si ALTI CATIVA, ca poate asa va apucati sa dezbateti serios legile sistemului judiciar"". Baltazar are ceva de spus despre caderea Ordonantei la Senat:
""E de ajuns sa iei lista cu cei care au votat pentru retragerea competentelor DNA si sa ii bagi direct in puscarie! Fara judecata! Fara avocati"". ""La puscarie cu voi"", isi intituleaza Marius mesajul. Si pune punctul pe i in ce priveste o intreaga stare de spirit: ""Nea Cristoiu las-o mai moale ca ai luat-o rasna. Are lumea o ciuda pe politicieni si bogatasi, incat orice ai spune in apararea unora ne face indiferenti"". Sunt - trebuie sa recunosc - si mesaje de alt gen. Putine, dar reconfortante, prin nuantele surprinse cu inteligenta. Cel care se iscaleste cu GTV sesizeaza: ""Coruptii din alte partide nu mai sunt vazuti drept corupti"". Florin atrage atentia ca ""tot acest circ mediatic nu va scadea factura la gaze, intretinere sau curent"". Mircea se infatiseaza si el cu opinia echilibrata:
""Suntem in etapa unui val de Dosare instrumentate pentru coruptie care dau bine la observatori. Pestii mari incep sa se fragezeasca, dar nu sunt prea gustosi. De ce? Fac parte dintr-o singura specie politica. Meniul ar fi mai de tinuta daca la un inventar de fapte identice s-ar aplica proceduri identice. Toti politicienii au cumparat ieftin si au vandut scump. Toti au averi fabuloase ce nu pot fi justificate. Am inceput ofensiva, dar e un inceput unilateral. Ca sa fim credibili trebuie sa iesim de sub comanda unica si sa aplicam legea la toti"". Punctul pe i il pune iscalitul Gheorghe, care-si intituleaza mesajul in chip semnificativ: ""Si-n Africa etc, o gasca (la putere) o termina pe cealalta"". Citez:
""E o chestiune de perceptie a Democratiei. Iar populatia e fericita fiindca ea vrea sange (sau poate capul lui Motoc). Democratia nu se poate instaura decat in State cu lume educata. Probabil ca la noi mai e putin de recuperat. Vreo suta, doua de ani. Noapte buna!"". Despre cum se gandeste si se scrie pe Internet, cititorii presei scrise isi pot face o imagine din spusele iscalitului Steven:
""Sa-ti fie rusine Porcule. Se vede de la distanta ca ai fost si esti platit de PSD ca vesnic sa le sustii interesele. Vrei la inchisoare pe un amarat care a furat o paine, iar pe acesti banditi (ministri, parlamentari si unii baroni massmedia) le plangi de mila (...). Iti permiti sa compari pe acest tanar procuror Morar cu Visinski. Nu uita ca D. Morar este scolit in democratie, nu ca tine in lumea marxismului (...) Deci, tu ai fost si ai ramas un bolsevic convins. Am vazut la TV, cum PSD a cadorisit-o si pe mama ta cu niste pamant ce apartinea altor proprietari. Dar iti va veni si tie randul. Norocul romanilor este ca avem un adevarat «presedinte» care sigur v-a face curatenie in tara"". Iscalitul e, din cate se vede, un fan al lui Traian Basescu. Atat de fan incat nici nu e in stare sa urmareasca o emisiune la televizor. In cadrul unui reportaj TVR de la Gagesti s-a inscenat o farsa. Un actor se prefacea ca e proprietar al unei bucati de pamant pe care o cumparase maica-mea. Pana la urma, in emisiune se dezvaluie farsa. Fanul lui Basescu a vazut insa altceva. P.S. Am intrat in randul forumistilor! Citind mesajele primite de Dorin Tudoran la editorialul sau, am simtit nevoia sa-i trimit urmatorul mesaj:
""M-am linistit. Am crezut ca ma injura numai pe mine"".
Ar fi trebuit sa adaug: ""Esti, totusi, un om fericit. Te injura doar o data pe saptamana. Pe mine ma injura in fiecare zi!"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.