Yuppy 2 Iunie 2019 16:19 de Clara Vacaru
Stresul este reactia noastra mentala, emotionala si fiziologica la presiunile de zi cu zi, reactie care vine atat din afara noastra, cat si din interiorul nostru. Oricata placere ne-ar oferi ceea ce facem, orice activitate poate aduce elemente de stres atunci cand lucrurile sunt duse la extrem. "Pe termen scurt, este firesc si rezolvabil, dar din ce in ce mai multi angajati nu scapa de presiunea de la locul de munca nici macar acasa, unii raspund la emailuri sau dau telefoane si in timpul liber, altii isi iau de lucru suplimentar acasa etc., iar acest comportament determina cronicizarea starilor, stresul devenind coplesitor si daunator sanatatii fizice si psihice", explica psihologul Laura Maria Cojocaru.
De ce ne stresam la serviciu?
Sursele de stres legat de serviciu sunt de obicei: salariile mici, lipsa suportului social, lipsa controlului asupra decizilor pe care trebuie sa le ia persoana in postul detinut (conflictul de rol), asteptari neclare ale performantei din partea angajatorului sau a angajatului, sanse mici de evolutie sau avansare, supraincarcare cu sarcini, sarcini insuficient de provocatoare sau de captivante, continuarea muncii concrete sau mentinerea unei preocupari mentale legate de serviciu si acasa, dupa terminarea programului de lucru.
"Din pacate, nu putem evita intotdeauna situatiile tensionate care apar la serviciu, de aceea, tine de noi sa gasim variante de gestionare a stresului, deoarece sanatatea noastra fizica si mentala depind de capacitatea noastra de a face fata situatiilor presante, tensionante", explica psihologul Laura Maria Cojocaru. Iata 6 lucruri pe care le poti face pentru a scapa de stres in timpul serviciului:


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.