Pentru o nuanță galbenă a ouălelor de Paște, cojile de ceapă te vor ajuta. Pentru o culoare cât mai intensă ai nevoie de cât mai multe coji de ceapă fierte în puțină apă. Acestea trebuie fierte la foc mic, pentru ca apa să nu scadă. Fierbe și ouăle în acest amestec, împreună cu o lingură de oțet.
Varza roșie este ingredientul perfect dacă vrei să obții niște ouă albastre. Toacă varza la fel ca pentru ciorbă și pune-o la fiert în puțină apă împreună cu o lingură de oțet. Când compoziția din vas este pigmentată destul, pune ouăle și fierbe totul împreună.
Ouăle cafenii se pot obține cu ajutorul cafelei. Compoziția se face exact ca pentru o cafea normală, se fierbe ceva mai mult și la fel, se pun ouăle în cafea pentru a prinde culoare. Intensitatea culorii poate fi influențată de tipul de cafea, cantitatea de cafea și apă și coaja ouălelor. Se recomandă să folosești ouă cu coaja albă pentru un rezultat cât mai frumos.
Dacă vrei să obții ouă roșii ca sângele, sfecla este soluția. În puțină apă, fierbe cât mai mult, bucățile de sfeclă roșie. Important este ca sfecla să fie bucăți deoarece astfel colorantul natural va fi mai intens și ouăle vor obține o culoare mai accentuată. Sfecla roșie trebuie fiartă cât mai mult și la foc mediu spre încet, după care pune ouăle în apă și fierbele împreună. Adaugă și o lingură de oțet pentru ca pigmentul natural să fie rezistent. Poți pune ouă gata fierte sau chiar crude.
Ouăle de Paște sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare. De-a lungul anilor, creștinii vopsesc ouăle în diferite culori cu ajutorul coloranților din comerț. Însă există și alte metode de a obține ouă frumos colorate și mai ales, natural, fără coloranți chimici. Iată câteva secrete din bucătărie pe care le poți încerca în acest an.