Bucătării profesioniști nu fierb carnea în apă rece
1/7
Atunci când fierbi carnea în apa rece, sucurile eliberate se vor coagula și forma o spumă care va pluti la suprafață. Pentru a obține o supă clară și sănătoasă, pune carnea când apa începe să fiarbă.
Cum să faci preparate pane delicioase
2/7
Lasă carnea să stea câteva minute înainte de a o tăvăli prin pesmet. Astfel, pesmetul se va lipi mai bine de suprafeța cărnii. Mai așteaptă câteva minute înainte de a o pune la prăjit.
Chiftele delicioase și fără grăsime
3/7
Sigur, chifteluțele grase ale bunicii sunt delicioase, dar dacă vrei o opțiune mai sănătoasă, atunci poți înlocui o parte din carnea tocată cu brânză cottage.
Cea mai simplă metodă de a rade o lămâie
4/7
Ți se întâmplă ca atunci când dai coajă de lămâie pe răzătoare, să te chinui să aduni resturile prinse printre zimți. Uite ce poți face. Înfășoară o partea a răzătoarei cu folie de plastic. Tot ce trebuie să faci după ce ai terminat e să dezlipești folia de plastic și să culegi coaja de lămâie rasă.
Ține folia de plastic în frigider
5/7
Folia de plastic este extrem de utilă în bucătărie, dar uneori poate fi foarte dificil de dezlipit. Un truc simplu pe care îl folosesc bucătării profesioniștii este să păstreze folia de plastic în frigider.
Cum masori produsele vâscoase
6/7
Toarnă puțin ulei vegetal peste lingurița pe care o vei folosi pentru produsele vâscoase precum untul de arahide sau mierea. Produsul se va scurge ușor, vei risipi mai puțină mâncare, iar ustensilele vor fi mult mai ușor de spălat.
Presară condimentele folosind degetele
7/7
Bucătării profesioniști presară condimentele cu degetele și de la înălțime, nu pentru că arată mai sofisticat, ci pentru că e cea mai bună modalitate de a împrăștia condimentele în mod egal. Altfel, riști ca acestea să se acumuleze într-un singur loc.
O rețetă urmată la perfecție poate duce la realizarea unor preparate culinare gustoase. Dar, dacă vrei să pregătești ceva cu adevărat deosebit, atunci vei avea nevoie de mai mult de atât. Toți bucătării profesioniști folosesc diverse trucuri pentru a prepara mâncăruri delicioase. Iată ce secrete poți fura de la ei pentru a te transforma într-un veritabil chef. Partea bună este că sunt foarte ușor de pus în aplicare.