1950 -
tort de pandispan -
Chiffon cake-ul, ce se remarca precum baza tututor torturilor, isi are originea in Statele Unite. Acesta se consuma fie simplu, fie ca un chec, fie cu anumite sosuri dulci. Vezi retea
aici.
1951 -
banana foster - Un desert popular in anul 1951, cu care reuseai sa iti impresionezi invitatii la acea vreme,
banana foster, se remarca prin textura cremoasa si delicioasa. Continea scortisoara, rom si, dupa gust, se puneau si alune. Vezi reteta
aici.
1952 -
"omleta norvegiana" - Cunoscut si sub denumirea de "backed Alaska", acest desert este tot de origine americana si are o poveste destul de interesanta, avand in vedere ca a stat la baza unui experiment din a doua jumatate a secolului XIX. Despre ce este vorba: pe scurt, un fizician a realizat ca albusul de ou si aerul pe care acesta il contine, atunci cand e batut cu zahar, are reale proprietati termoizolatoare. Astfel, a luat nastere un desert cu miez de inghetata, invelit in bezea fierbinte, proaspat caramelizata. Vezi reteta
aici.
Captura YouTube
1953 -
cobbler cu piersici - Foarte asemanantor cu o placinta, acest desert se prepara foarte usor, fiind pe placul tuturor. Pana la urma nu ai cum sa dai gres, avand in vedere combinatia de unt, faina, zahar si piersici. In plus, este fin, moale si colorat; deci textura incredibila si aspect pe masura. Vezi reteta
aici.
1954 -
tort cu ananas si cocos - Un desert tropical, ce a devenit faimos in anii 1950, cu precadere in '54, care nu numai ca arata bine, ci are si un gust excelent, racoritor, satisfacand chiar si gusturile celor mai pretentiosi. Vezi reteta
aici.
1955 -
budinca de banane - Anul urmator s-a ramas in zone de fructe, de data aceasta la o textura mai fina si un gust mai dulce. Evident, exista mai multe retete de astfel de budinca, iata una
aici.
Sursa foto:
pixabay.com
1956 -
mere coapte - In 1856 "vedete" au devenit merele coapte, astazi desertul ideal pentru multi dintre noi de sarbatori sau in zilele friguroase de iarna. Iata o retea de mere coapte cu scortisoara
aici.
1957 -
prajitura ingerilor - Un alt desert american care a devenit curand renumit in toata lumea pentru blatul pufos, usor si aerat. Secretul ar consta in folosirea exclusiv a albusurilor si cernerea ingredientelor uscate, pentru obtinerea unei consistente cat mai usoara si pentru un aspect cat mai alb. Vezi reteta
aici.
Sursa foto:
pixabay.com
1958 -
budinca de orez cu lapte - Probabil unul dintre cele mai simple deserturi, budinca de orez cu lapte poate fi pregatita in doar 20 de minute. Vezi reteta
aici.
1959 -
tort de ciocolata - In sfarsit, la sfarsitul anilor '50, ciocolata "straluceste in lumina reflectoarelor". Ca si in cazul budincii, exista destul de multe retete de tort de ciocolata. Iata una dintre ele
aici.
Sursa foto:
pixabay.com