Obtine mai mult suc de lamaie
9/11
Inainte sa storci o lamaie, pune-o in cuptorul cu microunde pentru 7-10 secunde, apoi preseaz-o in palme sau pe blatul de bucatarie. In acest mod, vei obtine mai mult suc de lamaie.
Pastreaza ierburile aromate proaspete
10/11
Pentru a preveni vestejirea unei legaturi proaspete de patrunjel sau marar, tot ce trebuie sa faci este sa tai coditele acestora si sa le pui intr-un pahar cu apa. Dupa ce ai facut asta, acopera frunzele cu o punga de plastic si leag-o cu un elastic.
Pastreaza prajiturile si biscuitii moi
1/11
Pentru a pastra prajiturile si alte gustari facute la cuptor proaspete si moi, pune-le intr-o caserola, iar printre ele adauga cateva felii de paine alba. Gustarile tale se vor mentine atat de proaspete, incat vei avea impresia ca sunt abia scoase din cuptor.
Salveaza supa/ciorba prea sarata
1/11
Urmatoarea data cand “scapi” prea multa sare in supa sau ciorba, taie cateva feliute de mar sau cartof si pune-le in mancare. Lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi scoate-le si totul va reveni la normal.
Baga la congelator legume pentru supa sau ciorba
3/11
Vrei sa pregatesti ciorba cu legume proaspete pe tot parcursul anului? Taie legumele pe care ai vrea sa le pui in mancare, fierbe-le cateva minute, apoi portioneaza-le si pune-le in pungi resigilabile. Pe langa faptul ca vei putea prepara ciorba cu legume proaspete tot anul, vei scuti si timpul pregatirii legumelor.
Cartoanele de oua sunt ideale pentru congelarea portiilor mici de sosuri. Toarna sosul in cartonul de oua si acopera-l. Dupa ce au inghetat, pune cuburile de sos in pungi resigilabile. Pentru a-l folosi, pune cubul in frigider 2 ore.
Cauta un ulcior inalt, cam de inaltimea sticlei. Pune sticla in interior si toarna apa cu gheata si putina sare. Intoarce sticla la cateva minute. Bautura se va raci in 20 de minute (poate chiar si mai putin), potrivit
rd.com.
Eticheteaza borcanele
7/11
Ca sa iti fie mai usor sa gasesti ceea ce cauti si sa fii sigur ca sunt inca in termenul de garantie, pune etichete pe borcanele din camara. Poti face acest lucru si cu borcanele de condimente. In acest mod, nu vei mai incurca niciodata sarea cu zaharul.
Asaza mancarea in farfurie ca un profesionist
8/11
Inainte sa te apuci sa tai un tort, baga lama cutitului in apa fierbinte, apoi sterge-o cu un prosop. Astfel, feliile de tort vor arata impecabil in farfurie, la fel ca la restaurant!
Cateodata avem nevoie de ajutor in bucatarie. Si pentru ca nu mereu dispunem de suficient timp pentru gatit, am vrea sa aflam secrete care sa ne faca munca mai usoara. Iata cateva trucuri pe care, cu siguranta, ai fi vrut sa le fi aflat mai devreme: