Pasul 1: cum sa tai cartofii
1/6
Cel mai indicat ar fi sa optezi pentru varianta cartofi pai, adica taiati foarte subtire, astfel incat sa se "patrunda mai bine" in cuptor. Incearca sa nu tai unele felii foarte groase si altele prea subtiri pentru ca fie unii vor ramane cruzi si tari, fie cei subtiri se vor sfarma.
Pasul 2: tine cartofii in apa rece
2/6
Dupa ce i-ai feliat, poti tine cartofii circa o jumatate de ora in apa rece. Motivul? Nutritionistii sustin ca ar fi recomandat ca amidonul sa iasa din cartofi inainte de a incepe sa-i gatesti. In plus, rezultatele vor fi neasteptate: vei observa o textura mai interesanta si un gust pe masura.
Trebuie sa usuci cartofii foarte bine. Ii poti pune pe niste prosoape absorbante de bucatarie. Daca nu ai destul timp la dispozitie si mai pregatesti si altceva in acelasi timp, poti lasa cartofii la aer aproximativ 15 minute.
Pasul 4: ai grija sa nu stea lipiti
4/6
Ai grija sa folosesti o tava care nu se lipeste; daca nu esti sigur/a ii poti pune pe hartie de copt. De asemenea, trebui sa ai grija sa nu stea lipiti intre ei, pentru ca atunci cand este suficient spatiu intre ei se gatesc rapid.
Pasul 5: ofera-le un gust desavarsit
5/6
Inainte de a-i baga la cuptor nu uita sa presari sare si piper, ierburi aromatice dupa gust sau branza/ cascaval ras, usturoi astfel incat sa obtii un preparat gustos si sanatos.
Pasul 6: incinge cuptorul
6/6
Pentru ca acestia sa se prajeasca asa cum iti doresti este indicat sa incingi cuptorul in prealabil. Dupa ce s-a incalzit bine introdu tava, iar dupa maxim 15 minute intoarce-i pentru a se pregati pe toate partile, scrie
qbebe.ro.
Avand in vedere ca au in compozitie amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, cartofii se numara printre legumele nutritive si sanatoase, noteaza ziare.com. Pentru a nu deveni nocivi prin prajire, trebuie sa stii ca in afara de metoda clasica de pregatire in tigaie, mai exista si alte moduri in care pot fi preparati. Iata cum sa-ti satisfaci pofta de a manca cartofi prajiti fara sa fie nevoie sa folosesti ulei.