Curmalele sunt bogate in substante care ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale, intaresc sistemul imunitar, iar antioxidantii pot ajuta la prevenirea cancerului, conform unui studiu publicat in International Journal of Clinical and Experimental Medicine. Potrivit cercetarii, curmalele sunt bogate in antioxidanti, o serie de substante care blocheaza radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele si pot duce la aparitia cancerului. Radicalii liberi sunt substante chimice reactive care apar in organism in urma proceselor naturale, dar nivelul acestora poate creste din cauza toxinelor din mediul inconjurator.
Studiul a aratat ca aceste fructe contin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede ca ajuta la scaderea incidentei cancerului si a mortalitatii provocate de aceasta boala. De asemenea, curmalele contin beta D-glucan, o substanta care a fost folosita in teste de laborator, pe animale, si care a incetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.
Savantii cred ca aceste fructe sunt benefice organismului datorita combinatiei de minerale, care ajuta si la metabolizarea continutului ridicat de zahar, astfel incat sa nu fie transformat in grasime.