Sandvis cu ou si bacon
10/10
Ai nevoie de niste chifle mai inalte putin, carora le tai un capac si le scobesti. primul strat pe care il pui inauntru e cel de bacon, peste care pui un ou si putin cascaval. Pui capacul taiat inapoi, si dai chiflete la cuptor pentru 15 minute. Inveleste-le in folie de aluminiu pentru a preveni scurgerile in cuptor si pentru a micsora timpul de preparare.
Inghetata de banane cu ciocolata alba
1/10
Ingrediente: Banane si ciocolata alba
Ai nevoie si de betisoare pentru inghetata.
Bananele, dupa ce se decojesc, se taie in 4 si se "sferturile" de banana pe betisoare. Intre timp intr-un vas se topeste ciocolata, in care se vor scufunda bananele. Le lasi apoi sa se raceasca, dupa care le introduci 2 ore la congelator.
Placinta de crenvursti
2/10
Ai nevoie de aluat de patiserie, crenvursti si un ou.
Aluatul il desfaci din ambalaj si il tai fasii. Apoi urmeaza distractia. Crenvurstii si aluatul vor forma un adevarat fagure, ca in imaginea de mai sus. Se unge la final cu ou si se presara sare de mare. Apoi se da pentru 20-25 de minute la cuptor. Se poate servi cu sosuri la alegere.
Cartof umplut cu ou, branza si ceapa verde
3/10
Ai nevoie de niste cartofi mai mari, orice tip de branza preferi, oua si ceapa verde. Pentru a nu pierde mult timp, spala cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si dai pentru 45 de minute la cuptor, la foc mediu. Dupa ce se racesc, taie un capac le lungimea lui care sa te ajute sa-i scobesti. Cartoful se umple apoi cu branza, se pune oul direct si se dau din nou cartofii la cuptor pentru inca 15 min. Se servesc cu ceapa verde presarata.
Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusurile a patru oua. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul (aproximativ 8 linguri) si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul (8 linguri) si faina (8 linguri). Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu Otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura. Compozitia se separa in doua parti egale, iar in una dintre ele se adauga aproximativ 3 linguri de cacao de buna calitate.
Urmeaza partea distractiva. Adauga compozitia cu lingura in centrul vasului. Vei crea niste cercuri interesante, iar la final, dupa se coace, in aproximativ 35 de minute, o sa obtii un chec in dungi.
Cornulete cu ciocolata
5/10
O alta reteta simpla, dar delicioasa, pe care v-o recomandam e cea a cornuletelor umplute cu crema de ciocolata. Ai nevoie de aluat de patiserie, din care obtii un cerc asemanator blatului de pizza. Il tai exact ca pe pizza, doar ca trebuie sa obtii 12 felii. in partea superioara a triunghiurilor pui cate o lingurita de crema de ciocolata, rulezi, apoi dai cornuletele la cuptor pentru 25 de minute intr-o tava in care ai pus si hartie de copt.
Crenvursti "inimioara"
6/10
Ideal pentru micul dejun, ideea de mai sus e adresata tuturor care celebreaza ddragostea. Crenvurstiul se taie in doua pe lung si prajeste in forma de inimioara. Se pune oul in forma obtinuta dupa ce il intorci prima oara si vei avea un mic dejun consistent si dragut.
Cuburi de gheata din cafea
7/10
Poti din cafeaua ramasa zilnic de peste zi sa obtii cuburi de gheata cu extra savoare. Acestea se pot folosi extra in canile de cafea, cappuccino sau paharele cu lapte.
Jeleu multicolor in coaja de portocala
8/10
O idee usoara si foarte interesanta este aceea de mai sus. foloseste cojile de portocala ca si forme pentru a turna jeleul, iar cand acesta se intareste se pot taia usor, oferind un aspect unic dulciurilor tale. Foloseste mai multe nuante de jeleu!
Daca merele coapte cu un praf de scortisoara se numara printre deserturile tale preferate, iti prezentam o idee noua, pe care probabil o sa vrei sa o incerci. Taie merele si scobeste-le de miez. Acesta se prajeste cu zahar si scortisoara si se adauga in interiorul marului. Din aluat de patiserie modelezi o impletitura pe care o pui capac marului... Se unge apoi cu pensula cu ou si se da pentru 25 de minute la cuptor.
Gastronomia este considerata de pasionati arta de a folosi hrana pentru a crea fericire. Nu e usor sa impresionezi in bucatarie, dar cu siguranta cei dragi vor aprecia in primul rand efortul depus, chiar daca gustul poate nu l-ai nimerit de la prima incercare. Mai jos iti vom prezenta 10 experimente culinare, cu sprijinul brightside.me. De la mancaruri ideale pentru micul dejun, la prajituri, deserturi reci, ideale pentru acesta vara torida, incearcam sa-ti aratam cum sa iesi din cotidian si de ce nu, cum sa aduci un zambet pe chipul celor apropiati.