Pentru multi dintre noi, cerealele reprezinta solutia sanatoasa pentru micul dejun, insa depinde foarte mult de tipul de cereale pentru care se opteaza, intrucat multe dintre acestea contin zahar, arome artificiale sau coloranti, care contribuie la cresterea in greutate si deteriorarea starii de sanatate.
De asemenea, nici batoanele de cereale nu reprezinta alegerea ideala, avand in vedere continutul de zahar sau inlocuitori de zahar, precum si o serie de aditivi cu efect toxic asupra organismului, scrie
onlystuff.eu.
Intr-adevar, sosul de soia contine antioxidanti benefici pentru sanatate, insa, contine si mult sodiu, care poate avea un impact negativ asupra rinichilor in special.
Sucurile naturale sunt benefice pentru sanatate cu o singura conditie: sa fie consumate imediat dupa preparare, in caz contrar, pe masura ce “oxideaza”, isi pierd din proprietatile nutritive. De asemenea, multe dintre sucurile naturale din comert, contin in realitate aditivi toxici. In plus, prin procesul de pasteurizare se distrug toate enzimele naturale care ajuta la digestie, dar si la alte functii ale corpului. In egala masura, pasteurizarea distruge o cantitate mare de vitamine si minerale.
Incearca sa stai departe de alimentele care nu contin zahar, intrucat in aceste produse, zaharul este inlocuit cu indulcitori artificiali, care pot avea efecte daunatoare asupra organismului, in special asupra inimii, rinichilor si pancreasului, scrie
list25.com.
Faptul ca acest aliment se potriveste in dieta majoritatii oamenilor nu insemana neaparat ca acesta este cel mai sanatos produs. Dimpotriva, caci acesta contine grasimi, calorii si, de cele mai multe ori, mult sodiu.
Alimentele fara grasimi
7/9
Pentru a-si pastra gustul, alimentele fara grasimi contin, de regula, mai mult zahar, existand riscul ca acestea sa fie private si de alti nutrienti sanatosi care s-au pierdut odata cu procesul de degresare. In plus, nu este neaparata nevoie ca acestea sa contina mai putine calorii. Asadar, aceasta asociere eronata te-ar putea determina sa consumi mai multe alimente de acest tip, fapt ce poate contribui la o crestere in greutate considerabila.
Nectarul de agave a fost considerat o perioada indelungata de timp cel mai sanatos inlocuitor al zaharului, insa, in realitate, acesta contine multa fructoza care favorizeaza cresterea in greutate. Se recomanda a se consuma miere mai degraba.
Untul de arahide non organic care provine din recolte care au fost cultivate prin rotatie cu bumbac tratat cu substante chimice toxice este periculos pentru sanatate, intrucat se remarca un transfer al reziduurilor toxice de la culturile de bumbac la cele de arahide din anul urmator. Potrivit expertilor, tocmai aceste toxine sunt responsabile pentru alergia la arahide, scrie
acasa.ro.
Dieta are efecte incredibile asupra corpului uman, iar in functie de ceea ce consumam aceste efecte pot fi benefice sau extrem de daunatoare. In acest fel se explica si aparitia diverselor afectiuni precum diabetul zaharat, obezitatea, problemele cu inima, rinichii, plamanii sau chiar depresia, alimentele avand capacitatea de a ne influenta si starea de spirit. Ar trebui sa tinem cont de faptul ca organismul este templul nostru si ar trebui tratat ca atare. Iata cateva dintre alimentele pe care le consumi si le credeai sanatoase, insa in realitate iti fac rau.