Carnea de somon contine proteine, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si seleniu), vitamine (A, B3, B5, B9, B12) si acizi grasi (Omega-3 si Omega-6) - esentiali pentru functionarea creierului si prevenirea bolilor de inima. Printre beneficiile consumului de somon se numara: sporirea poftei de somn, combaterea depresiei, prevenirea formarii cheagurilor de sange, scaderea colesterolul, etc.
Branza de vaca contine proteine, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fluor si seleniu), vitamine (A, B8, B9, B12) si betaina. Printre beneficiile branzei de vaca se numara: asigura 25% din necesarul proteic zilnic, are un aport caloric redus, contribuie la mineralizarea scheletului si formarea dentitiei, etc.
Migdalele sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega-6, proteine, vitamine (A, E, B2, B3, B8 si B9) si minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu si mangan). Printre calitatile pe care le au migdalele pentru sanatate se numara: reglarea tensiuni arteriale, cresterea nivelului de energie, scaderea riscul aparitie atacului de cord, ameliorarea diabetului zaharat, mentinerea sanatatii celulare.
Carnea de pui este o sursa importanta de proteine, acizi grasi (Omega-3 si Omega-6), vitamine (A, E, K, B3, B5, B8, B9 si B12), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si seleniu) si betaina. Carnea de pui este catalogata ca fiind o carne “usoara” ceea ce o face ideala pentru alimentatia copiilor de orice varsta, fiind saraca in grasimi si colesterol si usor de digerat.
Soia este o sursa excelenta de proteine, acizi grasi (Omega-3 si Omega-6), vitamine (A, C, K, B8 si B9) si minerale (calciu, magneziu, fosfor si potasiu). Fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina si acizii grasi omega-3, din componenta produselor din soia, impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in corp.
Sardinele contin proteine, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc si seleniu), vitamine (A, D, E, K, B3, B8, B9 si B12) si acizi grasi (Omega-3 si Omega-6). Sardina este un peste gras, ale carui lipide sunt constituite in mod egal din acizi grasi saturati, mono-nesaturati si poli-nesaturati.
Oul contine vitamine (A, D, B8 si B9), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si seleniu), acizi grasi (Omega-3 si Omega-6) si proteine complete, majoritatea localizate in galbenus. Carotina, luteina si zeaxantina, continute de ou, ajuta la prevenirea degenerarii maculare.
sursa foto: www.mission-food.com
Zerul este subprodusul care rezulta in cantitati mari la fabricarea branzeturilor. Este un lichid verde-galbui, opalescent, cu o consistenta fluida si un gust acrisor. Zerul contine apa, lactoza, proteine, saruri minerale si grasimi. Zerul este recomandat pentru urmatoarele afectiuni: infectii bacteriene, imunitate slabita, sensibilitate la infectii respiratorii, boli tumorale (maligne si benigne), anemi, guta, eczeme, degeraturi.
Carnea de vita contine acizi grasi (Omega-3 si Omega-6), proteine, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fluor si seleniu), vitamine (E, K, B3, B5, B8, B9 si B12) si betaina. Carnea de vita este bogata in acid linoleic conjugat, un acid gras despre care se stie ca joaca un rol foarte important, deoarece previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorilor.
Iaurtul contine proteine, acizi grasi (Omega-3 si Omega-6), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fluor si seleniu), si vitamine (A, D, C, B5, B8, B9 si B12). Vitamina D si calciul, continute de iaurt, joaca un rol determinant in evitarea aparitiei osteoporozei. Iaurturile pot ajuta la prevenirea si ameliorarea constipatiei, diareei, cancerului de colon, balonarii si a diverselor afectiuni intestinale.
9AM.ro iti prezinta zece dintre cele mai bune alimente bogate in proteine.