Sunt bogate in fibre
1/10
Continutul de fibre din castane, aproximativ 3 g per 100 g, este mai mare decat cel al nucilor (2,1 g per 100 g), al nucilor pecan (2,3 per 100 g) si al fisticului (1,9 g per 100 g). Ele fac din castane un aliment cu un index glicemic scazut. Fibrele insolubile, predominante in castane, ajuta tranzitul intestinal si elimina riscul de constipatie si alte complicatii.
www.amazingfitnesstips.com
Sunt bogate in vitamine si minerale
2/10
Castanelele sunt singurul tip de nuca care reprezinta o sursa bogata de vitamina C, insa ele contin si vitamine din complexul B, vitamina E, dar si minerale precum mangan, acid folic, magneziu si cupru.
Consumul de castane previne aparitia cancerului
3/10
Castenele sunt bogate si in mangan, ce are rolul de a elimina radicalii liberi si de a reduce astfel, sansele de aparitie a cancerului. Tot datorita lui, consumul de castane ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Consumul de castane ajuta la intarirea oaselor
4/10
Cuprul este un mineral care intareste oasele, ajuta in procesul de formare al celulelor rosii ale sangelui si imbunatateste sistemul imunitar. Castanele contin 22% din doza zilnica recomandata de cupru, la o portie de 85 de grame. Imbina castane coapte cu prune uscate, pentru o gustare bogata in cupru.
Castanele pot fi consumate chiar si de persoanele cu intoleranta la gluten, deoarece nu contin aceasta proteina ce produce reactii inflamatorii la nivelul intestinului subtire. Poti gasi pe piata, ceva mai greu, e adevarat, inclusiv faina de castane pe care o poti folosi cu succes la prajituri sau alte preparare culinare.
Imbunatatesc functiile creierului
6/10
Vitaminele liposolubile B ajuta in producerea celulelor rosii ale sangelui, contribuie la transformarea proteinelor, a carbohidratilor si a grasimilor in energie, mentin sanatatea pielii si a creierului. Castanele au un complex de vitamine B, in cantitati moderate. De exemplu, o portie de 85 de grame de castane contine 21% din doza zilnica recomandata de B-6, 15% acid folic, 14% tiamina si 9% riboflavina.
Castanele ajuta la buna dezvoltare a fatului
7/10
Pentru ca sunt foarte bogate in acid folic, castanele se recomanda a fi consumate inclusiv in timpul sarcinii. Acidul folic este necesar pentru formarea celulelor rosii si este esential in procesul de sinteza a ADN-ului.
Sunt un bun energizant
8/10
Datorita cantitatilor mari de carbohidrati (in jur de 50 de grame la o portie de 100 de grame), castanele sunt gustarea perfecta pentru ca tu sa debordezi de energie intreaga zi. Carbohidratii regasiti in castane sunt complecsi si organismul ii digera mai lent, ceea ce inseamna ca energia se pastreaza in corp pentru o durata mai mare.
Castanele contin grasimi bune
9/10
La fel ca si nucile, castanele sunt bogate in grasimi mononesaturate, care ajuta la scaderea „colesterolului rau” (LDL) si la cresterea „colesterolului bun” (HDL).
Combat stresul si oboseala
10/10
Potrivit specialistilor americani de la Clinica Mayo, cura cu castane este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea stresului. Acestea contin magneziu, recunoscut pentru calitatile sale de tonic general, antidepresiv si echilibrant psihic.
Surse importante de vitamine si minerale, castanele comestibile sunt de un real ajutor in sezonul de toamna-iarna, crescand imunitatea organismului si rezistenta in fata bolilor specifice sezonului rece. 9AM iti prezinta 10 dintre cele mai importante beneficii ale castanelor