Taurii intruchipeaza fertilitatea, linia glandelor endocrine fiind foarte sensibila. O dieta potrivita pentru nativii taur include: cereale, fasole, mazare, fructe de padure, condimentele de orice fel, struguri, pere, mere, spanac, anghinare si urzici, dar si cuisoare, macris sau dulceata de trandafiri.
Dintre aromele stimulative care ii echilibreaza si le mentine sanatatea si silueta enumeram melisa, chimbir, trandafir, menta.
Gemenii sunt veseli si sociabili, insa sensibili in fata stresului. O dieta care sa le asigure energia si silueta ar trebui sa fie bogata in mancaruri deosebit de gustoase, dar pe baza de vegetale, precum mazare, fasole, morcovi, nuci, alune, migdale, arahide, chimen, seminte de in, menta, vanilie.
Dintre aromele care ii stimuleaza si ii tonifica, cele mai indicate sunt lavanda si menta.
Racii sunt nativi sensibili si sentimentali, care suporta greu stresul si au nevoie intotdeauna de o atmosfera armonioasa pentru a se desfasura optim. Le place sa manance si adesea sunt predispusi la supraponderabilitate.
Dieta racilor trebuie sa fie bogata in varza, napi, lactate, branzeturi slabe, peste si fructe de mare, masline, insa trebuie sa evite grasimile si preparatele bogate in glucide si grasimi. Mancarurile de legume si salatele de fructe sau cele de legume cu branzeturi sunt cele mai potrivite pentru nativii acestei zodii.
Leii au un temperament impulsiv, puternic, consumand multa energie. Cu toate acestea, le place luxul si au tendinta de a alege mancururi sofisticate, care nu intotdeauna sunt in favoarea siluetei lor.
Acesti nativi au nevoie de verdeturi multe, de urzici, spanac, leustean, patrunjel, macris, stevie, salata, leurda, vegetale, cu un continut ridicat de fier. Nativii sunt predispusi la nevralgii, astfel ca au nevoie si de alimente bogate in vitamine din complexul B, cum sunt cerealele, semintele, alunele neprajite si nucile. Ceaiurile de galbenele, menta, rostopasca si rozmarinul ii calmeaza si le imbunatatesc digestia.
Naitvii din zodia fecioara au o afinitate foarte mare spre tot ceea ce este natural. Pastilele de slabit sau alte aparate nu le vor asigura succesul in privinta siluetei.
Acesti nativi au nevoie de sport, de exercitii de relaxare si o dieta bogata in legume, dar si citrice. Alimentele care contin grasimi de buna calitate le sunt de asemenea de folos, fiind predispusi la probleme biliare si de pancreas: nuci, seminte, alune necoapte, arahide necoapte, peste.
Nativii Lei trebuie sa se fereasca de consumul excesiv de carne si mai ales de dulciuri. Aromele benefice pentru acesti nativi sunt cele de lamaie, zambila si trandafir.
Balantele sunt firi sociale, pline de vitalitate, artistice si rafinate. Zonele sensibile ale acestor nativi se refera la organele bazinului: rinichi, organe genitale, colon. Astfel, balantele au nevoie de o dieta usoara, saraca in carne, dar bogata in legume, fructe proaspete si produse lactate.
Pentru un bun tranzit au nevoie sa consume cereale, sparanghel, dar si condimente de orice fel. Pentru ca sunt firi pofticioase, nativii au nevoie de aromaterapie pentru echilibru, cele mai potrivite uleiuri esentiale fiind cele de santal, iasomie sau cires.
Scorpionii sunt firi paradoxale, invaluiti intr-un calm aparent, insa cu iesiri puternice. Organele sensibile ale acestor natvi se afla la nivelul abdomenului inferior: colon, organe genitale, rinichi, prostata la barbati, dar si sistemul nervos. Scorpionii au nevoie de mancaruri gustoase, condimentate, de ceapa, usturoi, leurda, salata, laptuci, praz, muraturi, ardei, dar si de peste si fructe de mare.
Este indicat sa evite mancarurile grele, carnatii si preparatele din carne tocata, precum si alimentele prajite, colonul lor fiind sensibil. Iaurturile le sunt de mare ajutor acestor nativi.
Sagetatorii sunt energici si echilibrati, astfel ca adesea stiu ce alimente le sunt potrivite pentru mentinerea sanatatii si siluetei. Le place sa guste din placerile vietii, le place carnea si sunt iubitori atat de grasimi, cat si de legume si fructe in stare proaspata.
Nu intotdeauna branzeturile ocupa locuri de top intre preferintele acestora, insa mancarurile calde, salatele si un vin bun ii vor stimula intotdeauna pe nativii Sagetator. Condimentele, preparatele piperate, ceapa si usturoiul le sunt de asemenea prielnice acestor nativi. Au un organism puternic, tot ceea ce trebuie sa faca este sa nu uite masura portiilor.
Capricornii sunt mai degraba firi introvertite, muncitoare si harnice. Metabolismul lor usor “lenes” ii predispune la supraponderabilitate, dar, totodata, mancarurile foarte tonice nu sunt potrivite pentru ei. Au nevoie de mese calde bogate in amidon, precum budinci, paste cu legume, cartofi natur, dar si preparate cu vinete, urzici, rosii, ciuperci, spanac, varza.
Salatele ii energizeaza, iar fructele neacide le mentin echilibrul. Trebuie sa evite preparatele grase, consumul zilnic de carne, precum si alimentele prajite sau cele cu aciditate crescuta, chiar si fructele acide cum sunt citricele, ananasul si alte fructe exotice.
Varsatorii sunt independenti, foarte energici, creativi, tot timpul in miscare. Dieta lor trebuie sa fie bogata in fructe exotice, in citrice, mere, pere si alte fructe. Pe scurt, am putea spune ca le sunt benefice fructele.
Le plac salatele si legumele consumate crude, nepreparate, acestea ajutandu-i la mentinerea tonusului energetic si la digestie. Mancarurile usor picante le vor imbunatati digestia. Varsatorii trebuie sa fuga de fast-food-uri, chips-uri si pizza, devin usor dependenti de stfel de alimente care ii predispun la probleme de greutate si sanatate.
Nativii pesti sunt firi prietenoase, calde, joviale, dar introvertite.
Le plac abuzurile de orice fel, intre acestea incluzandu-se si cele alimentare. Dieta potrivita pentru acesti nativi este una bogata in alimente intens hidratate, cum sunt fructele si legumele, au nevoie sa consume multe lichide si ciorbe/supe etc. Pepenii, strugurii, castravetii, ridichile sunt legume benefice pentru acesti nativi.
Mancarurile grase le afecetaza ficatul si vezica biliara, zone in care sunt sensibili. Trebuie sa evite carnea de porc, grasimile animale, iar ouale consumate cat mai rar.
Sursa:
Healthy.ro
Regimul berbecilor nu trebuie sa fie unul monoton, insa nici foarte energizant, deoarece acesti nativi sunt inzestrati de natura cu o energie superioara.
Pentru berbeci, sunt potrivite alimente precum berea, care ii fortifica, ceai de musetel, lavanda, citrice, menta, trandafir, iasomie, deoarece le asigura tonusul pentru firea lor dinamica de zi cu zi. De asemenea, berbecii mai au nevoie de ceapa si praz, dar si urzici, spanac, stevie, verdeturi cu efect curativ, beneficie pentru fluidizarea sangelui si inlaturarea stresului.
Condimentele iuti sunt de asemenea potrivite pentru acesti nativi: boia, chilli, hrean, mustar etc. Intelectul le este stimulat de menta, scortisoara, portocale, busuioc.
Tot ceea ce ne inconjoara ne influenteaza, insa planetele si zodiile ne canalizeaza energia, karma, norocul, stabilesc compatibilitati si filtreaza cele mai potrivite deprinderi.