Porțiile mari de brânză prezintă un risc mai mare de boli de inimă. Acest tip de aliment are un conținut ridicat de grăsimi saturate, care sunt notorii pentru provocarea bolilor coronariene. Brânza provoacă adesea arsuri la stomac datorită hormonului numit colecistochinină, care este eliberat în timp ce mănânci.
Deși orezul este delicios, acesta conține de fapt foarte puține vitamine. Dacă mănânci prea mult orez, te lipsești de toate celelalte vitamine. Cel mai important, ar putea provoca performanțe mentale mai slabe din cauza expunerii la arsenic la nivel scăzut. Norma este de obicei în jur de 90 de grame de orez nefiert.
Broccoli conține tiocianați care duc la producerea excesivă de hormoni tiroidieni. Ca urmare, s-ar putea să vă confruntați cu căderea părului, o față umflată și alte ramificații. Broccoli poate provoca, de asemenea, un nas înfundat și poate provoca alte alergii, cum ar fi erupții cutanate sau mâncărime. Este mai bine să evitați să consumați mai mult de 4 bucăți pe zi.
Afinele pot scădea glicemia sub normă, ceea ce este periculos pentru diabetici. Aveți grijă, mai ales dacă luați pastile, afinele pot interfera cu medicamentele dumneavoastră. Este posibil să observați dificultăți de respirație sau respirație neregulată, deoarece afinele sunt bogate în vitamina K. 1 cană de afine este o cantitate sănătoasă.
Consumul a prea multe banane poate provoca carii dentare. La fel ca zahărul, acest fruct poate produce bacterii dăunătoare dinților care vă rănesc smalțul acestora. Dar vestea bună, cantitatea de zahăr din banane este mai puțin concentrată. S-ar putea să aveți și dureri de cap, deoarece bananele coapte au un conținut ridicat de tiramină, care poate fi un factor declanșator al migrenei. 2 banane pe zi sunt considerate o cantitate sănătoasă.
Dacă mâncați excesiv ovăz, este posibil să aveți probleme cu balonarea și intestinele. Un studiu a arătat că simptomele constipației pot fi reduse semnificativ prin scăderea aportului de fibre dietetice. Mai mult, consumul de prea multă ovăz limitează absorbția de calciu, magneziu și zinc. În plus, prea multă ovăz provoacă creșterea în greutate, mai ales dacă adăugați prea multe toppinguri. 85 - 170 de grame pe zi este o cantitate sănătoasă, în funcție de aportul zilnic de calorii.
S-ar putea părea că un lucru prea bun nu este niciodată dăunător. Mulți dintre noi cădem în capcana, de exemplu, a fructelor și legumelor fără să ne dăm seama că pot fi la fel de dăunătoare ca zahărul sau sodiul. Din fericire, putem evita toate efectele secundare mâncând cu măsură.
Bright Side a găsit 6 alimente care s-ar putea să îți facă rău dacă abuzezi de ele.