Migdalele, arahidele și fisticul nu sunt nuci
1/4
Privind din perspectiva botanicii, o nucă este un „fruct" în interiorul unei coji dure care nu se deschide în condiții naturale. Nucile „adevărate" sunt alunele, castanele și ghindele. O migdală este o sămânță, iar o arahidă aparține familiei leguminoaselor.
Chipsurile nu sunt făcute din cartofi
2/4
De obicei, chipsurile sunt realizate dintr-un tip special de aluat ce conține grâu, orez, făină de porumb și fulgi de cartofi deshidratați. Aceste bucăți de aluat sunt prăjite, uscate și pulverizate cu diferite condimente pudră și alți amelioratori de aromă.
Morcovii pot avea culori diferite
3/4
Oamenii au început să crească morcovi portocalii doar în secolul al XVII-lea. Înainte de asta, erau morcovi de culoare mov, albă și roșie.
Sucul 100% natural nu poate fi ambalat.
4/4
Pentru a păstra sucul proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp, fructele sunt private artificial de oxigen. Din păcate, își pierd gustul și mirosul în timpul acestui proces. Producătorii adaugă aditivi alimentari și astfel nu putem considera că sucul respectiv este 100% natural.
În lumea modernă, produsele de zi cu zi pot ascunde diferite capcane. Mulți oameni nu se deranjează să citească informațiile scrise pe etichete și au impresia că deja știu ce conțin acele alimente, însă nu este deloc așa cum cred. Iată câteva detalii surprinzătoare despre produsele pe care le mâncăm aproape în fiecare zi.